Vlinderduin: Vrije woonvorm met begeleiding op maat

Vlinderduin biedt een antwoord op de vraag van jong volwassen vrouwen naar een veilige en toch vrije woonvorm met begeleiding op maat. Jonge vrouwen die niet goed zelfstandig kunnen wonen, waarbij de primaire hulpvraag voortkomt uit een verstandelijke beperking. Het is een heerlijk (t)huis met alle ruimte voor individuele wensen, privacy, zelfstandigheid en keuzevrijheid.

woningen-Vlinderduin
woningen-Vlinderduin

Kleinschalige woonvorm

Stichting Vlinderduin is ontstaan uit de zoektocht van ouders naar een veilige, toekomstbestendige woonvorm voor hun dochter met een beperking in de westhoek van Schouwen-Duiveland. Samen met Zeeuwland en Marsaki realiseert Stichting Vlinderduin woonproject ‘Vlinderduin’ in Burgh-Haamstede. Hiermee biedt Stichting Vlinderduin een antwoord op de vraag van volwassen vrouwen naar een veilige, zelfstandige, kleinschalige woonvorm met begeleiding op maat. Het bevorderen van de zelfredzaamheid, sociale cohesie en het vormen van nieuwe verbindingen zijn de belangrijkste uitgangspunten.

Gemeenschappelijke ruimte

De gemeenschappelijke ruimte dient een ruimte van veiligheid, ontmoeting en ontspanning te zijn. Daarnaast kan een ruimte dienen voor sociale activiteiten en groepsgerichte interventies met de bewoners, de ouderen en/of buurtbewoners. Tevens zullen de ruimtes gebruikt worden om de bewoners te inspireren en motiveren naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Participatie en welbevinden zijn hierbij het uiteindelijk doel. Het streven is om de Vlinderduin-woningen in de winter 2018-2019 op te leveren.

Werk en dagbesteding

Werk en dagbesteding wordt individueel geregeld en is gericht op een volwaardige dagbesteding en/of deelname aan het arbeidsproces. Ook hier is ruimte voor invulling van individuele wensen. Verbinding met de omgeving is hierbij van groot belang. Een werkcoach kan de bewoners ondersteunen bij de invulling van hun dagbesteding en/of werk. HandicapNL is trots dat het dit project middels een gift steunt.

Kijk voor meer informatie op http://www.vlinderduin.nl/.