Theateropleiding voor mensen met een meervoudige beperking

Met een meervoudig complexe beperking lijken je kansen in de maatschappij beperkt. Ook de kans op een opleiding. HandicapNL en Space Station willen daar verandering in brengen en aantonen dat iedereen, wanneer er passend aanbod is deel kan nemen aan regulier onderwijs.

Theatervoorstelling Space station
Theatervoorstelling Space station

Een educatief platform

Het doel van Space station is om een onderwijsaanbod te creëren voor (jong)volwassenen met een intensieve hulpvraag. Bij Space station kunnen mensen met een meervoudige complexe beperking een theateropleiding volgen. Ze staan in de schijnwerpers en spelen de hoofdrol, middenin de maatschappij.

Hoe werkt het?

Space Station biedt mensen met een meervoudige complexe beperking de mogelijkheid zich aan te melden voor een driejarige, parttime opleiding in de vorm van toneelworkshops. De bijeenkomsten zijn gegoten in de vorm van doe-het-zelf theaterworkshops.

Door mee te doen aan de workshops kunnen de cursisten een toneeldiploma behalen.

De workshop zijn ontworpen voor mensen die zintuiglijk beperkt zijn en een zeer intensieve hulpvraag hebben. Woorden worden zoveel mogelijk overboord gezet en vervangen door zintuigen zoals beweging, kleuren, geuren en klanken. Zo worden deelnemers met minimale motorische mogelijkheden worden speels uitgedaagd hun ruimte te nemen. Het tastbare decor – iedere workshop anders- is speciaal ontworpen voor mensen die zintuiglijk beperkt zijn en een zeer intensieve hulpvraag hebben. Wie het decor niet kan zien, kan het wel ruiken. Wie het niet kan horen, kan het wel aanraken. Wie het niet kan begrijpen, kan de saamhorigheid en live muziek als een warme deken om zich heen voelen.

Help mee

Wij steunen Space Station met een financiële bijdrage en vergroten zo de kansen van mensen met een meervoudige beperking. Gun jij iedereen, ongeacht hun beperkingen ook eerlijke kansen in de maatschappij? Help dan met een gift.

Ja, ik doneer