Taalles voor anderstalige vrouwen met een verstandelijke beperking

‘To educate a woman, you give education to a whole family’. Taal is een belangrijk deel van onze samenleving. Daarom willen HandicapNL en Stichting ABC anderstalige vrouwen met een verstandelijke beperking helpen. In de vorm van taallessen zodat zij zelfstandiger worden.

Logo ABC Amsterdams Buurvrouwen Contact
Logo ABC Amsterdams Buurvrouwen Contact

Taal verbindt

Het taalprogramma van Stichting ABC Amsterdam draait al een tijdje en inmiddels zijn 300 vrijwilligers in touw om wekelijks Nederlandse les te geven aan anderstalige vrouwen. Binnen een nieuwe programma wil Stichting Amsterdams Buurvrouwen Contact extra aandacht geven aan vrouwen met een verstandelijke beperking om hen uit hun isolement te krijgen. Zelf naar de dokter gaan, meedoen aan activiteiten buitenhuis, contact leggen en alleen met het openbaar vervoer gaan: taal is belangrijk om deze dingen zelf te kunnen doen. Daarom wil Stichting ABC Amsterdam anderstalige vrouwen met een verstandelijke beperking taallessen geven om hun zelfstandigheid te vergroten.

Hoe werkt het?

Vrijwilligers geven als ‘buurvrouw’ of ‘buurman’ les aan huis. Elke week komt een vaste vrijwilliger bij de deelnemer thuis. Het leren van goed Nederlands verlaagt de drempel om deel te nemen in de maatschappij en door het persoonlijk contact met de vrijwilliger groeit het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid.

60 anderstalige vrouwen met een verstandelijke beperking  kunnen dankzij dit project de Nederlandse taal leren.

Help mee

HandicapNL steunt Stichting ABC Amsterdam met een bijdrage. Vind jij ook dat anderstalige vrouwen met een verstandelijke beperking met een taalachterstand recht hebben op sociale contacten en een grotere zelfredzaamheid? Help dan met een gift!

Ja, ik doneer