Speciale vakanties met Wielewaal

We hebben het allemaal af en toe nodig: vakantie! Even geen verplichtingen, de batterij opladen en genieten. Die behoefte is extra groot in gezinnen waar ouders de zorg hebben voor een kind met een verstandelijke beperking. Voor hen verzorgt HandicapNL in samenwerking met De Wielewaal speciale vakanties met extra zorg. Zodat kinderen een topvakantie hebben en ouders even een adempauze.

Meisje met een verstandelijke beperking geniet van vakantieopvang bij Stichting Wielewaal
Meisje met een verstandelijke beperking geniet van vakantieopvang bij Stichting Wielewaal

Belasting voor het gezin

Een van de families die dankzij een bijdrage van HandicapNL op vakantie is geweest, is het gezin van de meervoudig complex gehandicapte Zoë van Berkum. “Zoë is 24 maar functioneert verstandelijk als een kind van 7”, vertelt vader Hans. “Ze heeft permanent aandacht en begeleiding nodig. We doen het met veel liefde maar het betekent wel een flinke belasting voor ons gezin.”

Dankzij vakantie batterij opladen

Zoë ziet enorm uit naar de zomer. Dan hoopt ze samen met honderden anderen weer mee te mogen op een speciaal voor hen ingerichte vakantie. Die is kostbaar, want veel mensen met een beperking hebben één op één begeleiding nodig. Maar dankzij een bijdrage van HandicapNL kon ze vorig jaar mee. Ze hoopt dat dat ook dit jaar zal lukken.

“Voor Zoë is zo’n vakantie een toptijd”, zeg vader Hans. “En voor ons betekent het een adempauze waar we hard aan toe zijn. Ik ben blij dat HandicapNL deze vakanties voor Zoë mogelijk maakt. Zonder die bijdrage zouden we het simpelweg niet kunnen doen.”

Meer lezen over speciale vakanties van de Wielewaal

Samen vakanties mogelijk maken

Wij willen ook dit jaar voor zoveel mogelijk gezinnen deze onderbreking mogelijk maken. Maar daar hebben we jouw hulp bij nodig. Gun je kinderen als Zoë een topvakantie en hun ouders een adempauze? Met een gift van € 20,- breng je een vakantie voor mensen met een verstandelijke beperking een stap dichterbij!

Ja, ik doneer