Slag & Vlag: Open een wereld die verbindt!

Voor één op de vijf mensen is muziek maken heel normaal. Maar voor mensen met een verstandelijke beperking is dit een zeldzame uitzondering. Zij krijgen zelden de kans om samen te spelen en hun talenten te ontwikkelen. Want helaas zijn er in Nederland veel te weinig muziekverenigingen waar zij lid kunnen worden… Terwijl ze zo graag willen!

Help mee om voor minimaal 200 mensen met een verstandelijke beperking de wereld van muziek te openen!

  • Een wereld die ontroert en zorgt dat we oog hebben voor elkaar.
  • Een wereld die wonderen doet voor het zelfvertrouwen en respect voor elkaar.

Een normaal dagelijks leven. Voor iedereen.

Veel mensen denken dat in Nederland alles goed geregeld is voor mensen met een handicap, maar de praktijk is anders. Vaak verliezen zij veel meer levenskwaliteit dan nodig is. Zoals gezondheid, de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, een ondersteunende familie, een leuke vriendengroep, financiële zelfredzaamheid, eerlijke kansen, waardigheid en betekenis.

HandicapNL vindt dit onacceptabel en stopt niet voordat iedereen met een handicap een normaal, waardevol dagelijks leven leidt. Zo krijgt Renske door Slag & Vlag de kans om nieuwe vrienden te maken en haar zelfvertrouwen op te bouwen. Maar dit kan alleen met jouw hulp. Biedt Renske en 200 anderen de schoonheid van muziek!

Slag & vlag: muziek voor iedereen

Slag & Vlag helpt muziekverenigingen die mensen met een verstandelijke beperking met open armen willen ontvangen. De vereniging krijgt hulp bij de organisatie, maar ook bij de aanschaf van speciale materialen en instrumenten, uniformen en aanpassing van de locatie om deze voor iedereen toegankelijk te maken. Samen maken we mogelijk dat 200 mensen met een verstandelijke beperking bij 10 nieuwe muziekverenigingen lid kunnen worden. Jij helpt toch ook mee?