Prokkelweek voor prikkelende ontmoetingen

Mensen met een verstandelijke beperking willen ook graag volwaardig meedoen in de maatschappij. De jaarlijkse prokkelweek brengt mensen met en zonder verstandelijke beperking dichter bij elkaar.

Team deelnemers Prokkelweek
Team deelnemers Prokkelweek

Een week vol prikkelende ontmoetingen

De week van het prokkelen is jaarlijks in de eerste week van juni en heeft als doel om mensen met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact te brengen. Het woord ‘prokkel’ staat voor ‘prikkel’ en ‘ontmoeting’. Het is een prikkelende ontmoeting tussen iemand met en iemand zonder verstandelijke beperking. In het bedrijfsleven, met de buurt, op school: overal! Een week die als voorbeeld dient voor de rest van het jaar.

500 mensen met een verstandelijke beperking en 500 zonder trekken met elkaar op en leren elkaar kennen en begrip voor elkaar opbrengen tijdens de prokkelweek.

Hoe werkt het?

Vrijwilligers organiseren tijdens de Prokkelweek in bedrijven, buurten, op scholen en in het verenigingsleven activiteiten die mensen met en zonder verstandelijke beperking met elkaar in contact brengen. Deze ontmoetingen vinden overal en met iedereen plaats. In buurthuizen, bij bedrijven, zorginstellingen, kinderboerderijen, woningcorporaties en sportclubs. En kunnen variëren van enkel een gesprek voeren met elkaar, samen sporten, schoonmaken, koken, wandelen en muziek maken tot oriënteren op werk of arbeidsmatige dagbesteding d.m.v. een stage.

Waarom is de prokkelweek belangrijk?

  • Het opent deuren: bedrijven, organisaties en mensen uit de buurt zijn eerder geneigd om mee te doen aan een landelijke week
  • Deelnemers kunnen op een laagdrempelige manier contacten leggen
  • Het biedt nieuwe inzichten, bij zowel bedrijven als bij buren en mensen met een verstandelijke beperking zelf

Help mee

Wij steunen de Prokkelweek met een financiële bijdrage, zodat mensen met een verstandelijke beperking volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. Vind jij ook dat mensen met een verstandelijke beperking een eerlijke kans moeten krijgen in werk en sociale contacten? Help dan met een gift.

Ja, ik doneer