Insurance Cycle Tour fietst honderden verwenboxen bij elkaar voor ouders van kinderen met een handicap

Allround schaatser Patrick Roest overhandigde vrijdag namens de deelnemers van de Insurance cycle tour een bedrag van 10.000 euro aan HandicapNL. Onder de deelnemers waren onder andere voormalig topsprinter Matthieu Hermans en Kenny van Hummel, hij werd door het Franse sportblad L’Equipe uitgeroepen tot ‘slechtste klimmer ooit’ en droeg tijdens de Tour de France van 2009 met verve de rode lantaarn. Het geld gaat naar HandicapNL dat honderden ouders en verzorgers van kinderen met een handicap een verwenbox gaat overhandigen. Patrick Roest: “Geweldig dat de Insurance Cycle tour voor dit doel heeft gekozen. Het is een prachtig cadeau voor ouders die het enorm verdienen.”

Linda Ostendorp medewerker HandicapNL met de check van de Insurance Cycle Tour 2018
Linda Ostendorp medewerker HandicapNL met de check van de Insurance Cycle Tour 2018

 

Behalve Van Hummel en Hermans waren ook oud Nederlands kampioen Maarten den Bakker en Bart Voskamp present. De laatste won meerdere keren een etappe in de Tour. Maar het draaide natuurlijk om de ruim 200 deelnemers uit de verzekeringsbranche vanuit heel Nederland. Tijdens de prachtige routes door de bollenstreek werden verhalen uitgewisseld en natuurlijk de nodige kilometers gefietst. De echte sportievelingen gingen voor de 135 kilometer.

60% burn out
De dagelijkse zorg voor een kind met een handicap is zwaar en stopt nóóit. 60% van de ouders van kinderen met een handicap heeft te kampen met een burn-out. Dankzij de opbrengst van de Insurance Cycle Tour kan HandicapNL in september honderden ouders en verzorgers van kinderen met een handicap verrassen met een verwenbox. Een doos gevuld met leuke en lieve verwennerijen als gebaar van waardering. Mensen in Nederland kunnen via de website www.gebaarvanwaardering.nl gezinnen doorgeven die een hart onder de riem verdienen.

Onderstaande foto’s kunnen rechtenvrij gebruikt worden. Als u er op klikt, opent een grotere versie. Er zijn hogere resoluties beschikbaar.

Campagnebeeld Gebaar van Waardering