Opgelucht en verlost – Kees Momma

Kees Momma (56) heeft autisme. Hij werd bekend door de documentaire ‘Het beste voor Kees’, waarin we van dichtbij zien waar hij in zijn dagelijks leven tegenaan loopt. Aan regisseuse Monique schrijft Kees regelmatig brieven over hoe het met hem gaat. Een geschiedenis schrijvend moment heeft zijn aandacht getrokken en verwonderd schrijft hij van zich af:

Kees Momma is verwonderd door Joe Biden als president en verteld hierover in zijn brief

Beste Monique,

Vandaag mogen we als een zeer gedenkwaardige dag beschouwen. Er heeft een gebeurtenis plaatsgevonden die tot grote vreugde leidt.

Er is een einde gekomen aan vier onzekere, donkere jaren. In het ‘grote, ja zéér grote land’ is eindelijk dé nieuwe leider aangetreden. De man van wie we zo hebben gehoopt dat híj het zou worden. Zijn officiële toespraak die van 18.00 uur tot 18.15 uur duurde, heeft bijzonder grote indruk op me gemaakt. Ik was er zeer door geroerd.

Wat een uitstraling heeft hij!

Vaderlijke figuur

En daarmee kwam een einde aan een vreselijk hoofdstuk en aan het leiderschap van een levensgevaarlijke potentaat. Nu is de natie eindelijk weer onder de hoede van een bijzondere persoonlijkheid die veelbelovend lijkt te zijn. Niet alleen voor het land zelf, maar ook voor daarbuiten. Met hem breekt een tijdperk van veiligheid en stabiliteit in de wereld aan en last but not least, het voortbestaan van de mensheid. Deze ‘heer’ heeft naast charisma ook het prettige imago van een wijze, vaderlijke figuur, die gerijpt is door kennis gedurende verscheidene decennia. En bovenal, hij is beschaafd.

Met hem breekt een tijdperk van veiligheid en stabiliteit in de wereld aan en last but not least, het voortbestaan van de mensheid

De zojuist vertrokken voorganger had het land volkomen gedemoraliseerd en naar de knoppen geholpen. Het liep met de verdeeldheid, oneerlijkheid en alle corona-ellende finaal de spuigaten uit. Ik duim ervoor dat de ‘nieuwe leider’ van de Democratische Partij erin slaagt om het grote, ja zeer grote land te herstellen en het volk het vertrouwen terug te geven, want dát moet weer goed op de been worden geholpen.

Biden zal iedereen weer bij elkaar moeten krijgen en een saamhorige eenheid kweken zonder onzekerheid, verdeeldheid en haat.

Vertrouwen

Ik ben ongelooflijk blij dat er nu  een politicus gaat regeren waarop we allemaal kunnen vertrouwen, en met allemaal bedoel ik de gehele wereld. Daar zijn we hard aan toe.

Vergeet niet dat ik gedurende de afgelopen vier jaar doodsangsten heb uitgestaan toen de voorgaande president bijna elke dag nieuwe gevaarlijke plannen en krankzinnige ideeën aankondigde. Het ene dreigement na het andere volgde. Vier jaar lang! Tot op de laatste dag van zijn ambtstermijn toe!!

Het ene dreigement na het andere volgde

De wijze waarop hij zijn dwaasheden bekend maakte, vond ik afschuwelijk. Op brute wijze schreeuwde de enige, nog op aarde levende Neanderthaler de wereld toe dat hij wel eens zou laten merken hoe hij er over dacht en ergens eventjes werk van zou gaan maken. Hij schold buitenlandse politici uit en schroomde er zelfs niet voor om eventueel kernwapens te gebruiken tegen landen die hem niet aanstonden! Menig keer had ik het Spaans benauwd.

Koude rillingen

Alleen al wanneer ik de naam van de voorganger hoorde of ergens las, zorgde dit onmiddellijk voor een bijklank die mij koude rillingen bezorgde.  Zijn  naam riep associaties op met die van een verschrikkelijk gewelddadige idioot die gedurende een deel van de twintigste eeuw zoveel dood en verderf zaaide.  Het was dan ook niet verwonderlijk dat ik tussen 2017 en tot voor kort dacht: “elk moment kan het mis gaan in de wereld, met alle catastrofale gevolgen van dien.”

Elk moment kan het mis gaan in de wereld, met alle catastrofale gevolgen van dien

Denk maar eens aan mijn Facebook-blog van zaterdag 9 februari 2019! Behalve angsten had ik ook scrupules en zei ik zachtjes tegen mezelf: “Man,  man, waar ben je nu aan begonnen? Waarom maakte je je op slag zo impopulair? Je werkt jezelf nog eens in de nesten!

En dat gebeurde.  Hoewel hij vlaste op twee ambtstermijnen van elk vier jaar, kreeg hij er maar één, want het volk pikte het niet langer.

Nachtmerrie voorbij

Maar nu is de nachtmerrie voorbij  Al ging het niet zonder slag en stoot; wijselijk heeft men in het grote, ja zeer grote land  iemand gekozen van de Democratische Partij.

En nu is hij dan ECHT president.

De voorganger, van oorsprong een onroerend-goed-koning, kan nu maar beter op de golfbaan blijven. Laat hem daar maar af en toe een lachwekkende slice maken. Het balletje helemaal in de ‘rough’.

En de nieuwe president, hém wens ik alle successen toe die er maar mogelijk zijn. Successen op wereldniveau.

Hartelijke groeten,

Kees

Crowdfunding docu ‘Kees vliegt uit’

Kees Momma

Regisseur Monique Nolte maakte in 2014 de prijswinnende documentaire ‘Het beste voor Kees’. Kees Momma werd dankzij de documentaire een bekendheid in Nederland. Voor het vervolg, ‘Kees vliegt uit’, startten Doclines en HandicapNL een crowdfunding. En jij kan meehelpen deze documentaire mogelijk te maken! Doneer en word medeproducent:

 

Lees hier meer over de docu!