Op zoek naar een maatje met een ABCDate

Liefde, geluk en vriendschap; iedereen heeft het nodig. Ook mensen met een verstandelijke beperking. Voor deze doelgroep is het echter niet altijd even makkelijk om iemand te vinden voor een mooie vriendschap of een liefdesrelatie. Speciaal voor hen richtte Stichting Leer Zelf Online daarom de website ABCDate op, waar zij mensen kunnen ontmoeten voor vriendschap en een relatie.

Eenvoudig contact leggen met ABCDate

ABCDate is een internetplatform waar 18-plussers met een verstandelijke beperking in heel Nederland eenvoudig contact met elkaar kunnen leggen. Ze kunnen opzoek naar een vriendschap of een relatie. Of een maatje om af en toe iets leuks mee te gaan doen, zoals samen ergens iets drinken, sporten of naar de film. De website is heel gemakkelijk te gebruiken, zodat iedereen zo zelfstandig mogelijk contact kan leggen met anderen. Voor mensen die het eng of spannend vinden om te gaan daten, zijn er trainingen. Zo gaan zij goed voorbereid naar hun date met hopelijk een geslaagde afloop! ABCDate organiseert ook ontmoetingsavonden, thema-avonden en begeleiding voor zowel cliënten als hun begeleiders.

Waarom ABCDate?

Mensen met een verstandelijke beperking zijn vaak eenzaam. Voor deze doelgroep is het leggen van contacten vaak lastig, terwijl deze behoefte er wel is. ABCDate maakt het mogelijk om op een laagdrempelige manier contact te leggen, zodat deze groep toch mee kan doen.

Hoe werkt het?

Cliënten van zorgorganisaties die een mantelovereenkomst hebben met ABCDate, kunnen gratis lid worden van de site. Als zij een profiel willen aanmaken, hebben hiervoor toestemming nodig van hun begeleider. Dit om de veiligheid van de website te waarborgen. Binnen de site is een belangrijke rol weggelegd voor het digitale figuurtje Steffie. Zij legt bezoekers op een duidelijke manier uit hoe de website en het daten in z’n werk gaat. Er wordt veel gewerkt met gesproken teksten, voor mensen die minder goed kunnen typen. Naast de mogelijkheid tot het leggen van contacten is er op de website ook allerlei informatie te vinden over relaties, omgaan met elkaar en opkomen voor jezelf.

Help mee

ABCDate is één van de projecten die tot stand is gekomen dankzij onze donateurs. Wil je meer van dit soort projecten mogelijk maken? Word dan donateur van HandicapNL! 

Ja, ik wil doneren

Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten