Olympisch schaatser Patrick Roest overhandigt Gebaar van Waardering aan ouders van Lotte

Wereldkampioen allround schaatsen Patrick Roest overhandigde maandag 3 september in Sneek het allereerste Gebaar van Waardering aan Petra en Eddie, ouders van de zorg intensieve Lotte. Lotte heeft het Cornelia de Lange syndroom. Lotte is daardoor klein voor haar leeftijd en heeft een verstandelijke beperking. Botsy, de zus van Petra, heeft het gezin opgegeven voor het Gebaar van Waardering van HandicapNL, een verwenbox vol leuke, lekkere en lieve dingen. Zij ziet dat de zorg die Petra en Eddie hun dochter bieden veel inspanning kost en daarom wel een extraatje verdienen. HandicapNL bezorgt de komende twee weken ruim 700 verwenboxen door heel Nederland.

Patrick Roest met Lotte en haar zusje op de foto.
Patrick Roest met Lotte en haar zusje op de foto.

‘We zien jullie wel’

Roest: “Het lijkt me erg inspannend om je kind elke dag zulke intensieve zorg te bieden. Het is daarom niet meer dan logisch dat deze mensen een keer in het zonnetje worden gezet. Ze bedrijven eigenlijk topsport.” Met het Gebaar van Waardering zeggen we iets wat deze ouders niet dagelijks te horen krijgen: ‘Jullie zijn fantastische ouders en we zien jullie wél.’

”Het lijkt me erg inspannend om je kind elke dag zulke intensieve zorg te moeten bieden”

– Patrick Roest, wereldkampioen allround schaatsen

Zestig procent van de mantelzorgouders heeft burn-out

Ouders van kinderen met een handicap zijn dag en nacht bezig met de zorg en hebben veel zorgen. 60% van de ouders met een kind met een handicap kampt met een burn-out. Tekorten in de gezondheidszorg en een kleiner persoonsgebonden budget maken het nog lastiger. HandicapNL vindt dat deze ouders een Gebaar van Waardering verdienen.

Honderden verwenboxen uitgedeeld in heel Nederland

Daarom heeft HandicapNL voor het tweede jaar op rij de actie het Gebaar van Waardering opgezet. Dit om ouders die het al zwaar genoeg hebben met de zorg voor hun kind te verblijden met een verwenbox vol leuks en lekkernijen. Heel Nederland kon iemand opgeven voor dit initiatief. Nederland kwam massaal in actie en binnen korte tijd waren alle 700 verwenboxen aangevraagd. De komende twee weken bezorgt HandicapNL door heel Nederland verwenboxen om al deze ouders te laten zien dat hun zorg gewaardeerd en gezien wordt. Patrick Roest overhandigde vandaag de eerste verwenbox.

Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten