Muzikaal talent straalt in Knoop Gala: de mooiste liedjes

Op vrijdag 27 december om 17.05 uur kunnen we op NPO 1 genieten van de mooiste momenten van het Knoop Gala van de afgelopen jaren. De NTR zendt dan ‘Knoop Gala: de mooiste liedjes’ uit.

Knoop Gala groot succes

Getalenteerde muzikanten met een verstandelijke beperking treden tijdens het Knoop Gala op met grote namen uit de Nederlandse muziek. Met gastheer Paul de Leeuw en onder begeleiding van het Metropole Orkest komen daar al een decennium lang de meest bijzondere momenten uit voort. Optredens die je vaker dan één keer zou willen zien.

Hoogtepunten

In ‘Knoop Gala: de mooiste liedjes’ komen de meest ontroerende, talentvolle, kippenvelmomenten voorbij van de afgelopen jaren. Herinneren jullie je de dertienjarige Jonathan nog die Willeke Alberti in 2013 op de piano begeleidde? Of de talentvolle Yannick die vorig jaar een staande ovatie kreeg samen met Trijntje voor hun duet ‘ Wereld zonder jou?’ Roos zong in 2017 met veel enthousiasme een echte medley met K3. En de rockband Wimpie & De Domino’s traden in 2016 op met Ronnie Flex en hebben sindsdien niet stilgezeten. Afgelopen zomer toerden ze tien dagen door Frankrijk. Hiervan is een mini-docu gemaakt die eind december op tv is te zien.

In deze eenmalige special op 27 december kunnen we nog eens lekker voor deze hoogtepunten gaan zitten. Met medewerking van o.a.: Chantal Janzen, Willeke Alberti,  Claudia de Breij, Trijntje Oosterhuis en vele anderen.

Over Knoop Gala en HandicapNL

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. HandicapNL (voorheen Fonds verstandelijk gehandicapten en Revalidatiefonds) draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Muziek maken is voor mensen met een verstandelijke beperking heel belangrijk, maar helaas niet vanzelfsprekend. Om hun talent in te zetten en te ontwikkelen zijn ze afhankelijk van bijvoorbeeld de juiste begeleiding en vervoer. HandicapNL helpt daarbij.

 

Pier de Boer krijgt eigen brug in Amsterdam
Pier de Boer krijgt eigen brug in Amsterdam
Vala – Gewoon autistisch, geen supertalent
Vala – Gewoon autistisch, geen supertalent