Mind My Mind: duik in het hoofd van iemand met autisme

De korte animatiefilm ‘Mind My Mind’ duikt in het hoofd van een jongen met autisme. De film is zo’n succes dat hij al meer dan 18 prijzen heeft gewonnen!

Mind My Mind

De film Mind My Mind, gemaakt door de Nederlandse Floor Adams, neemt de kijker mee in het hoofd van Chris. Waar bij veel mensen de hersenen automatisch werken, werkt dat bij Chris net even anders. Chris heeft namelijk autisme en een mannetje in zijn hoofd helpt hem daardoor met het schrijven van scripts voor alledaagse situaties en ontmoetingen.

Groot succes

Op een humoristische en tegelijkertijd ontroerende manier probeert Floor Adams bewustzijn te creëren over autisme. De film is zo’n succes geworden dat hij meerdere prijzen heeft gewonnen op filmfestivals in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Amerika en hij zelfs is opgenomen op de shortlist voor de Oscars in de categorie Korte Animatiefilm.

Bekijk hem ook

Nieuwsgierig geworden? De film is te zien in meerdere filmhuizen in Nederland, maar je kan hem ook online bekijken voor €4,99. Is de film nog niet bij jou in de buurt te zien? Dan kan je dat aangeven op de website van Mind My Mind en als meerdere mensen dat doen, zal de film binnenkort bij een filmhuis in jouw omgeving te zien zijn!

Meer weten?

Wil je meer weten over autisme? Lees hier wat autisme is, welke soorten autisme er zijn, hoe je ermee omgaat en wat HandicapNL doet voor mensen met autisme.

Pier de Boer krijgt eigen brug in Amsterdam
Pier de Boer krijgt eigen brug in Amsterdam
Vala – Gewoon autistisch, geen supertalent
Vala – Gewoon autistisch, geen supertalent