Linda’s blog: Van oud naar nieuw

Het begin van een nieuw jaar. Spannend, best eng, maar vooral heel leuk. Dit jaar kies ik namelijk voor mijn passie: ik ga schrijven. Als baan, om er geld mee te verdienen, uiteindelijk.

Gekleurde potloden
Gekleurde potloden

 

Na 9 jaar werken bij een grote overheidsorganisatie is het nu tijd voor een carrièreswitch. Ik start deze maand als tekstschrijver. Bij een tekstbureau, als stagiair. Een beter begin van mijn nieuwe carrière kan ik mij niet voorstellen. Weg 9-tot-5-baan, weg kantoortuin, weg vakantiegeld, weg kerstpakket en weg eindejaarsuitkering. Zit ik ermee? Nee. Vind ik het eng? Ja, absoluut. Want dat kiezen voor jezelf blijft toch een dingetje.

Wat als ik het nu toch niet kan? Of: wat ga ik na die stage dan doen? Voor mijzelf beginnen misschien, als zzp’er? Past dat wel bij mij, bij ons gezin en bij mijn handicap? Pff, twijfels, twijfels. Twijfels waar vooral ik last van heb, anderen niet, hoor. Dat is heel fijn, want zo leer ik stap voor stap dat het niet hoeft, dat getwijfel en dat ‘er-zit-vast-niemand-op-mij-te wachten-gevoel’.

Ik kan het, het voelt goed en mijn handicap hoeft natuurlijk geen handicap te zijn. Misschien is mijn handicap juist een bonus, een pluspunt. Want, let’s be honest, ik val op, of ik nu wil of niet. En dan nog iets, die handicap kleurt mijn kijk op de wereld, op mensen, op gebeurtenissen. Zie het als een extra kleurpotlood, helemaal gratis, om mee te kleuren als dat een tekst mooier maakt. Handig, toch?

Ik ga voor een (bijna!) twijfelvrij en kleurrijk 2018. Kleur jij met mij mee?

Linda

Linda, blogger voor Revalidatiefonds