Ruime bochten, regelen en rommel

Een rommelig weekje. Zo’n regelweekje. Een week waarin je van alles doet – van het opruimen van de kinderslaapkamer tot het wegbrengen van de auto voor een onderhoudsbeurt.

Puzzelstukjes
Puzzelstukjes

Een ideale lijn, wat is dat?

Dat wegbrengen van de auto doe ik trouwens niet zelf – ik kan namelijk geen autorijden. Mijn reactiesnelheid laat nogal te wensen over en door mijn beperkte oog-handcoördinatie nam ik tijdens mijn rijlessen de bochten vaak net wat te ruim – om nog maar te zwijgen over de ideale lijn. Nee, dat autorijden laat ik aan anderen over.

Zwoegen en zweten

Het opruimen doe ik wel zelf. Niet omdat ik het leuk vind, maar omdat het af en toe eens moet. Zeker de slaapkamer en speelgoedbakken van de kinderen. Wat een troep: glitter, zand, broodkruimels en verdwaalde kwartetkaarten. Ik ben van alles tegengekomen – zwoegend en zwetend, zittend op mijn knieën, met de stofzuiger binnen handbereik.

Het resultaat mag er zijn: de kamer is netjes, er is weer orde in de chaos en bijna alle spelletjes en puzzels zijn weer compleet. Ik ben benieuwd hoe lang het zo blijft.

Tijd voor een nieuw avontuur

Waarom die opruimwoede? Het was misschien ook niet de beste keuze – met een overbelaste grote teen door de druk van mijn orthopedische schoenen. Maar nu heb ik nog tijd. Dat heb ik vanaf volgende week een stuk minder. Want dan begin ik aan mijn nieuwe baan. Ik heb er zin in – heel veel zin. En hoe lekker is het om met een opgeruimd huis aan een nieuw werkavontuur te beginnen?

Eindelijk genieten

Ik ben klaar voor het nieuwe avontuur. En gelukkig is – tussen al het opruimen door – ook mijn teenprobleem opgelost. Hulde aan de schoenmaker. Nu kan ik pas echt genieten van mijn schoenen – zelfs met dit zomerse weer!

Tot volgende week!