“Laat mij maar af en toe een bureaustoel of vergadertafel zijn”

Wauw! Ik was het vergeten hoe het voelt als je aan iets nieuws begint, als je nieuwe dingen doet en nieuwe mensen ontmoet. In deze blog vertel ik je hier meer over.

Horen bij het meubilair

‘Jij hoort bij het meubilair’. Dat heb ik vaak gehoord toen ik 9 jaar bij dezelfde werkgever rondliep. Ik wist nooit zo goed of ik dit nu fijn vond of juist niet. Tot ik aan mijn nieuwe baan begon. Toen wist ik het weer: laat mij maar af en toe een bureaustoel of vergadertafel zijn – heerlijk.

Dubieuze bonus

Begrijp mij niet verkeerd: nieuw werk is leuk. Nieuwe mensen zijn dat ook. De dubieuze bonus? Zo’n slordige 10 keer per dag tekst en uitleg geven. Vertellen wat ik heb – en waarom. Om hulp vragen. Aanklooien, omdat ik juist even geen hulp wil. Of vallen. Omdat ik een drempeltje, stoepje of trapje verkeerd inschat – met mijn hoofd propvol nieuwe indrukken.

‘Met een flinke portie zelfspot vertel ik je waarom je mij geen koffie moet laten halen – tenzij je ernstig behoefte hebt aan een Haags bakje.’

Deep dark secrets

Ik doe het graag. De deep dark secrets van mijn handicap onthullen – aan nieuwe collega’s, aan de vriendjes en vriendinnetjes van mijn oudste dochter of aan hun ouders. Met een flinke portie zelfspot vertel ik je waarom je mij geen koffie moet laten halen – tenzij je ernstig behoefte hebt aan een Haags bakje. En nee, het is niet mijn vader die mij (bijna) elke dag haalt en brengt. Dat is mijn privéchauffeur – een geduldige, betrouwbare en vriendelijke man die betaald wordt om mij in mijn auto te vervoeren. Zodat ik kan werken. Dat doet hij al ruim vier jaar. Zonder morren – ook niet als hij voor de zoveelste keer ‘even’ op mij moet wachten omdat ik iets af wil hebben. I count my blessings.

Simpel voor mij, nieuw voor een ander

Zo is er nog veel meer. Als je mij wilt helpen met lopen, dan wil ik altijd een arm van je, geen hand. En jij moet dan aan mijn rechterkant lopen. Anders heb ik er gewoon niks aan. Simpele dingetjes. Voor mij – maar natuurlijk niet voor de nieuwelingen in mijn leven. En daarom is het soms zo fijn om een bureaustoel, vergadertafel of barkruk te zijn – op je werk of in je vertrouwde koffie- of lunchtentje. Dan kan ik mijn gebruiksaanwijzing even thuis laten. Gelukkig komt dat vanzelf!

Over Linda

Linda is 39 jaar, druk met werken en met het opvoeden van haar dochters. Ze heeft een functiebeperking  – “ik ben spastisch, mijn evenwicht is niet al te best en lopen is niet mijn grootste talent” – en blogde lange tijd voor het RevalidatieFonds.

Originele blog uit juli 2018

 

Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”