Kees Momma – Een winterse schoonheid

Kees Momma (56) heeft autisme. Hij werd bekend door de documentaire ‘Het beste voor Kees’, waarin we van dichtbij zien waar hij in zijn dagelijks leven tegenaan loopt. Aan regisseuse Monique schrijft Kees regelmatig brieven over hoe het met hem gaat.

Afbeelding: omgeving in winterse sneeuw

Beste Monique,

Deze dag mag gerust gecategoriseerd worden als een hele bijzondere dag. Vanochtend maakte ik een wandeling waarbij het landschap schitterde door een zeldzaam winterse schoonheid. Gras, heide, boomtakken en boomkruinen waren dik bedekt met ruige rijp. Het leek wel alsof het had gesneeuwd!

Ik nam mijn fototoestel mee om plaatjes te schieten van deze unieke rijp. Ik wandelde bijna een uur en maakte foto’s van de mooiste winterse landschapsgezichten die er in het natuurgebied te vinden waren.

Heerlijke stilte

Na de wandeling keerde ik vol blijdschap terug. Deze had ook zo mooi uitgepakt! Het was buiten lekker stil en ik ben onderweg vrijwel niemand tegengekomen, op een paar werkmensen na, die bezig waren oude boomstammen op te ruimen en resten van een wild barrière die niet meer nodig bleek.

Ik vond de plaat er bijzonder geslaagd uitzien.

Tijd voor taart

Thuisgekomen zette ik verrukkelijke koffie en trakteerde ik mezelf op een slagroomtaartje. Het was een hazelnoottaartje dat ik nog in de diepvries had bewaard. Ik had het gekregen van Jaspers vriendin Ghislaine. Het was een taartje van de beroemde banketbakker Maison Kelder.

Direct na de koffie besloot ik te gaan tekenen. Het werk naderde zijn einde. Ik verwachtte dat het me zou lukken de afbeelding vandaag af te maken. Als laatste kleurde ik de laatste bomen en dakranden in en tot slot de sky. Het heerlijke tekenwerk kwam zodanig in een stroomversnelling dat ik het al voor de lunch voltooide. Wat was het me goed gelukt! Echt prachtig!

In 2014 maakte regisseur Monique Nolte de prijswinnende documentaire ‘Het beste voor Kees’. Nu wil Kees met een nieuwe documentaire aandacht vragen voor autisme. Help jij Kees deze film mogelijk te maken?

Steun de crowdfunding!

Trots en voldoening

Deze tekening is geen opdracht, maar één die ik er voor mezelf heb gemaakt. Om voor mezelf iets indrukwekkends te creëren. Dat vind ik een mooie tijdvulling.
Als het werkstuk dan ook daadwerkelijk lukt, heb ik er veel, ja zéér veel voldoening van en koester ik het daarna als een kostbaar en trots bezit.

2021 beschouw ik als een uniek jaar

Rust houden

En zo heb ik dit jaar op tekengebied toch nog met alle voldoening kunnen afronden. 2021 beschouw ik als een uniek jaar met meer tekenwerken en -opdrachten dan ooit. Een ware topper. Voorlopig ga ik rust houden. Er komt hierdoor ruimte vrij voor huishoudelijke werkjes waar ik anders weinig aan toe zou komen. Daarnaast lijkt het me heerlijk om gewoon lekker te kneuteren met leuke ontspannen bezigheden.

Hartelijke groeten,
Kees

Crowdfunding docu ‘Kees vliegt uit’

Regisseur Monique Nolte maakte in 2014 de prijswinnende documentaire ‘Het beste voor Kees’. Kees Momma werd dankzij de documentaire een bekendheid in Nederland en zette daarmee autisme op de kaart. Voor het vervolg, ‘Kees vliegt uit’, startten Doclines en HandicapNL een crowdfunding. Jouw hulp is hard nodig om deze tweede documentaire mogelijk te maken!

Ja, ik steun Kees Momma!

“Het Erik Scherder Huis gaat mij sowieso iets goeds opleveren”
“Het Erik Scherder Huis gaat mij sowieso iets goeds opleveren”
Handicap en ouderschap: Margot’s zoektocht naar inclusieve babyspullen
Handicap en ouderschap: Margot’s zoektocht naar inclusieve babyspullen