Jongeren met verstandelijke beperking op onvergetelijk kamp in Swalmen

Jan Pieter Heije in Oosterbeek is een orthopedagogische woon- en begeleidingslocatie van Pluryn, biedt ruimte aan jongeren (6-23 jaar) met een licht verstandelijke beperking en complexe problemen. Veel van deze jongeren gaan – om diverse redenen – zelden of nooit op vakantie. Bijvoorbeeld omdat ouders niet draagkrachtig zijn of de problemen waarmee jongeren te kampen hebben te ernstig zijn.

Zorgvakantie met foto van deelnemers en hun pony's.
Zorgvakantie met foto van deelnemers en hun pony’s.

110 jongeren in verschillende groepen

Maar met specifieke hulp en begeleiding en met financiële ondersteuning kunnen ze dit wel. De 110 jongeren van de JP Heije locatie van Pluryn zijn afgelopen zomer in verschillende groepen vier dagen op kamp geweest. De jongeren verbleven op een speciale groepsaccommodatie in het Noord-Limburgse Swalmen, waar veiligheid en ontspanning geboden werd. Daarnaast waren de jongeren er echt eventjes uit, aangezien ze normaal gesproken weinig buiten de leefgroepen komen.

Op maat gegeven activiteiten

Maar ook voldoende uitdaging met op maat gegeven activiteiten, waardoor er een echt vakantiegevoel werd beleefd. Hier zijn de jongeren even niet op de behandelgroep en ervoeren ze ruimte voor ontspanning en gezelligheid. Op deze bijzondere locatie in het Limburgse Swalmen kregen ze de kans nieuwe, bijzondere ervaringen op te doen en nieuwe vaardigheden te leren. Dit bevordert het zelfvertrouwen van de jongeren.

Speciaal en op maat

Tijdens de vier kampdagen zelf was er, naast het speciale en op maat gemaakte programma, ook nog ruimte om af te wijken of iets anders te ondernemen. De jongeren hebben het erg naar hun zin gehad en kijken nu al uit naar de volgende vakantie. HandicapNL is trots om te zien dat de giften van onze donateurs een verschil kunnen maken in het leven van mensen met een verstandelijke beperking.

 

Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten