Jongeren met een handicap kunnen het best zelf

Voor het project Dat Kan Ik Zelf Wel van de BOSK zoeken we jongeren met een lichamelijke handicap die mee willen praten over hoe zij de omgeving laten weten dat ze hun eigen leven willen leiden. En dat ze niet altijd hulp nodig hebben.

Dat kan ik zelf wel
Dat kan ik zelf wel

 

Iedereen blijft zijn hele leven op zoek naar nieuwe uitdagingen en probeert zijn grenzen te verleggen. Dat geldt natuurlijk ook voor jongeren met een handicap. Je blijft voortdurend op zoek naar wat je wil bereiken en waar je goed in bent. En dan die vraag die altijd in het achterhoofd spookt: ‘Kan ik dit zelf?’ en ‘Heb ik daarbij hulp nodig?’. Wij zijn benieuwd hoe deze jongeren dit laten weten aan de buitenwereld.

Doe mee

Door mee te doen aan Dat Kan Ik Zelf Wel, een door ons gesteund project van de BOSK, helpen jongeren zelf mee een campagne te ontwikkelen om die boodschap over te brengen aan anderen. Ze doen ervaring op met filmen, schrijven, presenteren en alles wat ze zelf nog meer bedenken. Allemaal gericht op de boodschap: Dat kan ik zelf wel.

Wie zoeken we?

  • Heb je een lichamelijke beperking en ben je tussen de 9 en 16 jaar oud?
  • Lijkt het je leuk om samen met de BOSK de Dat Kan Ik Zelf Wel-campagne te ontwikkelen?
  • Meld je dan aan vóór 22 januari 2019 via diana@bosk.nl
  • De kick-off van DKIZW is op 2 februari in Utrecht. Uitnodiging volgt na aanmelding.
  • Je ouders zijn welkom voor koffie en een gesprek samen met de andere ouders.
  • Na de kick-off volgen er nog twee bijeenkomsten.
  • Meer weten? Kijk op www.bosk.nl/dkizw

BOSK en HandicapNL

De BOSK is een vereniging van en voor mensen met een aangeboren lichamelijke beperking die met verschillende projecten het leven van mensen met een handicap aangenamer wil maken. Het project Dat Kan Ik Zelf Wel is een van de projecten die HandicapNL mogelijk maakt. Met dit project zorgen we ervoor dat jongeren met een handicap sterker in het leven staan.

Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten