Jongeren met beperking aan de slag in de speeltuin

 

Jongeren met een verstandelijke beperking hebben baat bij interactie met mensen buiten de woonomgeving en speeltuinen kunnen na alle bezuinigingen extra hulp bij het onderhoud gebruiken.

Jantje beton en Fonds verstandelijk gehandicapten koppelen daarom speeltuinen aan jongeren met een verstandelijke beperking. Zij gaan het groen verzorgen en de omgeving netjes houden. Veel speeltuinen zitten te springen om aanvullende werkkrachten volgens Pauline van der Loo, teamleider programma’s bij Jantje Beton.

Daarbij is uit eerdere pilot-projecten gebleken dat de speeltuin een zeer geschikte werk- en stageplek voor jongeren met een verstandelijke handicap is. Het helpt ze hun talenten te ontwikkelen, vergroot het gevoel van eigenwaarde en biedt ze sociale contacten.

Het project ontving tijdens het Goed Geld Gala van de Vriendenloterij een bijdrage van maar liefst 446.000 euro waardoor het project op veel meer plekken kan starten. Zo krijgen 875 jongeren met een verstandelijke beperking een stage- of werkplek in een buurtspeeltuin in Nederland. Maar liefst 65.000 kinderen kunnen hierdoor lekker blijven buitenspelen.

Bron: vriendenloterij.nl