Jasper zoekt een Buddy

Jasper (21 jaar) uit Arnhem zoekt een Buddy om samen naar voetbal te kijken, de stad in te gaan of andere leuke dingen mee te doen. Als je het niet erg vind als hij op straat zomaar vreemden aanspreekt, meld je dan aan bij [Buddies].

Jasper: ‘Ik ben de jongste van de woongroep voor mensen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel). Er woont wel iemand van mijn leeftijd maar die is heel vaak aan het pingpongen. In de avond na het laatste koffiemoment blijf ik vaak als enige over, en dan voel ik mij wel eens eenzaam. Maar ik ben niet zielig hoor. Ik heb wel vrienden maar die zijn heel druk met studeren en andere dingen in hun leven waardoor ik ze weinig zie. Als ik ze echt nodig heb, kan ik gelukkig wel op ze rekenen.

Japer zoekt een Buddy
Jasper uit Arnhem zoekt een Buddy

Ik ben groot fan van kinderen

Door de weeks werk ik op een Jenaplanschool en daar assisteer ik bij de gymles. Dat doe ik drie dagen, na de herfstvakantie komen er nieuwe klassen bij. Dat is superleuk, want ik ben een groot fan van kinderen. Deze week heb ik ook nog een gesprek bij een gezin waar ik misschien kan gaan oppassen. Verder doe ik aan fitness en kijk graag naar voetbal. Ook trap ik graag zelf een balletje en speel een potje FIFA.

Doe maar gewoon

Vriendschap is belangrijk toch? De aandacht krijgen van andere mensen en dat je weer andere mensen ontmoet. Vriendschap vergroot je wereld. Ik ben heel sociaal en heb graag wat voor andere mensen over. Laatst stond ik bij de kassa waar iemand niet genoeg geld bij zich had. Ik heb haar toen dat geld gegeven.
[Buddies] is daarom ook heel belangrijk want iedereen moet een vriend hebben net als een ‘normaal’ persoon. Als je Buddy wordt dan leer je omgaan met mensen die anders zijn. Of eigenlijk niet, want met mensen die ‘niet normaal’ zijn daar kan je ook gewoon mee om gaan.’

Word Buddy van Jasper

Woon jij in Arnhem of in de buurt van Arnhem. Heb jij zin om met Jasper af en toe de stad in te gaan, te gamen of een balletje te trappen of andere leuke dingen te doen? Meld je dan aan bij [Buddies].

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’