Het Dwarsleasiefonds voegt zich bij het Revalidatiefonds

 

Het Dwarslaesiefonds voegt zich per 1 januari 2017 bij in het Revalidatiefonds. Na zich jaren ingezet te hebben voor dwarslaesiepatiënten, dragen oprichters Erik van Wieringen en Boris Kanen het resterende vermogen over aan het Revalidatiefonds.
Meer dan 15.000 mensen in ons land hebben een dwarslaesie. En daar komen er jaarlijks 400 tot 500 bij. Mensen zijn nog jong als zij hun dwarslaesie oplopen, gemiddeld zo’n 39 jaar. En zij ondervinden de rest van hun leven de gevolgen van hun handicap. Het inleveren van zelfstandigheid, de grote fysieke problemen naast het niet kunnen lopen die vaak meespelen. Het Revalidatiefonds is blij met de gift en het Dwarslaesiefonds en zal zich blijven inzetten om deze problematiek op de kaart te zetten en te werken aan het revalidatieproces van mensen met een dwarslaesie.

Logo dwarsleasiefonds
Logo dwarsleasiefonds

 

In 2016 werd de eerst Dwarslaesie Challenge Week gehouden. Om geld in te zamelen voor onderzoek naar de revalidatie van dwarslaesiepatiënten en om de aandoening bij heel Nederland onder de aandacht te brengen. Tijdens deze week zetten mensen met een dwarslaesie de aandoening op de kaart door zelf een bijzondere uitdaging aan te gaan, waarvan je niet zou verwachten dat het kan met een dwarslaesie. De Dwarslaesie Challenge Week zal in het voorjaar van 2017 weer plaatsvinden.