Het dak eraf met o.a. Simone Kleinsma, Frans Bauer en Diggy Dex in het Carré tijdens Knoop Gala 2016

Voor de zesde keer organiseerden de NTR en HandicapNL het Knoop Gala. Op dit spetterende gala treden artiesten met een verstandelijke beperking op die een bijzonder muzikaal talent bezitten.

Wimpie en De Dominos met-Paul de Leeuw en Frank-Ebbe op het podium tijdens het KnoopGala
Wimpie en De Dominos met-Paul de Leeuw en Frank-Ebbe op het podium tijdens het KnoopGala

 

Ze doen dit samen met grote namen uit de Nederlandse muziekwereld. En ook dit jaar waren het niet de minsten, te weten: Simone Kleinsma, Frans Bauer, Kim-Lian van der Meij, Diggy Dex & JW Roy, Jamai, Ronnie Flex, Tim Knol en Heidi und die Heino’s. Dit jaar was de verscheidenheid in optredens groot; van rap tot schlager en van musical tot de blues. Mede hierdoor was het Knoop Gala weer een unieke avond.

Paul de Leeuw presenteerde wederom deze bijzondere avond in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok nam het backstage gedeelte voor haar rekening en kwam met updates vanuit de Greenroom waar alle talenten zich voor hun optreden verzamelden. En een Knoop Gala is natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis.

Het Knoop Gala staat al jaren garant voor bijzondere en ontroerende optredens. Daarnaast wordt op deze avond aandacht gevraagd voor het werk van HandicapNL. Het Fonds draagt eraan bij dat mensen met een verstandelijke beperking een volwaardig leven kunnen leiden. Een leven waarin zij hun talenten kunnen inzetten, zich kunnen ontwikkelen en kunnen meedoen in de samenleving.

Steun het Knoop Gala met een donatie

Achter de schermen bij het Knoop Gala 2016

Walter Beelt & Simone Kleinsma | Knoop Gala 2016

Michiel de Lees & Frans Bauer – Knoop Gala 2016

Thomas Rabelink & Tim Knol | Knoop Gala 2016

Sharon Snel & Kim Lian van der Meij | Knoop Gala 2016