HandicapNL kijkt vol trots terug op eerste ontmoetingsdag

Afgelopen zaterdag was het zover, de eerste editie van HandicapNL Ontmoet. Een dag waarin we onze donateurs, vrijwilligers en andere betrokken meer vertelden over ons nieuwe merk, maar ook een dag van ontmoeting, gesprek en discussie. Dit alles bij Hotel Restaurant Abrona in Oudewater. Een prachtige plek waar mensen met een afstand tot de maatschappij werken.

Danielle Schutgens Directeur HandicapNL aan het woord tijdens HandicapNL Ontmoet
Danielle Schutgens Directeur HandicapNL aan het woord tijdens HandicapNL Ontmoet

Verleden, heden en toekomst van HandicapNL

De dag begon met een presentatie van directeur Danielle Schutgens. Ze keek terug op het verleden, stond stil bij het heden en gaf de bezoekers een schets van de toekomst van ons fonds.  Daarna vertelde hoofd Bestedingen Joop Beelen meer over de projecten die HandicapNL mogelijk maakt. Ook werd er door de zaal goed gebruik gemaakt van de mogelijkheid om bij beide presentaties vragen te stellen.

Muzikaal intermezzo

Na deze twee presentaties was het tijd voor een muzikaal moment. Shirley, bekend van het knoopgala, zong het prachtige nummer ‘Oorlog in mijn koppie’. De hele zaal was spontaan fan en de medewerkers van Abrona wilde graag met haar op de foto na afloop. Na een korte pauze ging het rondetafelgesprek van start. Aan dit gesprek namen de deskundigen Kees-Jan van de Klooster van KJ-Projects, Sarike de Zoeten van 2CU, Diana Wiegerink van de BOSK en Cem Bayrak, recruiter bij de NS, deel.

Rondetafelgesprek

Tijdens het rondetafelgesprek werden vier stellingen behandeld en was het voor het publiek mogelijk om met een rood of groen papiertje te laten zien of men het eens of oneens was met de stelling. De stellingen gingen allemaal over de positie van mensen met een handicap in onze maatschappij. Zo waren we benieuwd naar hoe om te gaan met het ontvangen van complimenten in het dagelijks leven als persoon met een handicap; de eenzaamheid van mensen met een handicap en het gehandicaptenquotum. Gedurende deze gesprekken schoof er telkens één persoon uit het publiek aan om mee te discussiëren.

Wandeling door Oudewater

Na afloop van het rondetafelgesprek was er een gezamenlijke lunch en de mogelijkheid om samen nog even verder te praten over het fonds en de stellingen die tijdens het rondetafelgesprek aan bod kwamen. Tot slot was er de mogelijkheid voor een mooie, leerzame wandeling door Oudewater.

We willen iedereen die een bijdrage aan deze dag heeft geleverd en alle aanwezigen bedanken. Mocht u nou niet de mogelijkheid hebben gehad om aanwezig te zijn bij HandicapNL Ontmoet, dan willen we u graag verwijzen naar de Facebook Live stream. Daar kunt u rustig het rondetafelgesprek bekijken en een indruk krijgen van de eerste editie van HandicapNL Ontmoet.