Geslaagde triathlondag in Veenendaal

Afgelopen zaterdag 24 augustus vond de 37e editie plaats van de Admicom Triathlon in Veenendaal. Liefst 47 sporters met en zonder handicap kwamen in actie voor HandicapNL. Samen haalde zij 8651 euro op voor de Rehab Academy.

Overhandiging sponsorbedrag Rehab Academy

Dit bedrag loopt nog verder op doordat er nog steeds gedoneerd wordt én McDonalds Veenendaal de vrijwillige bijdrage van de overige deelnemers aan de triathlon verdubbelt. Het geld komt ten goede aan de Rehab Academy. Zij helpen mensen die na een ongeluk voor de rest van hun leven in een rolstoel zitten of zichzelf moeten voortbewegen met een prothese.

Vorig jaar lag ik nog in het ziekenhuis

Met de opbrengst van de HandicapNL Triathlon worden de revalidatietrainingen van de Rehab Academy gefinancierd. Zij stonden met maar liefst zes teams aan de start. Rolf Leefkens, één van de deelnemers aan de Rehab Academy, deed ook mee aan de HandicapNL Triathlon op zijn handbike, ondanks dat hij vorig jaar nog met een dwarslaesie in het ziekenhuis lag:

Alles komt vandaag bij elkaar. Minder valide sporters die samen met valide sporters zich inzetten. Het klopt gewoon allemaal.

Rolf Leefkens op zijn handbike tijdens de HandicapNL Triathlon

Dubbele afstand

Voor voormalig zitvolleybalster Djoke van Marum was de triathlon een enorme uitdaging. “Dit jaar heb ik de dubbele afstand van vorige jaar gedaan, dus het was een grotere uitdaging.” Ze zwom 1000 meter, fietste 40 km en rolde 10 km om geld in te zamelen voor het goede doel. Ondanks de hitte finishte Djoke in een top tijd en haalde ze ruim 1300 euro op. “Dankzij de kracht die ik kreeg van het enthousiaste publiek was ik ruim een half uur sneller dan ik van tevoren gedacht had!”

Samen sporten met een beperking

Ook Sylvan Carinus, die onlangs met de World Servants naar Bangladesh afreisde om daar in zijn rolstoel vrijwilligerswerk te verrichten, deed mee. “Dit is mijn eerste wedstrijd na mijn ongeluk. Ik vind het erg belangrijk dat we samen met alle deelnemers aandacht geven aan het feit dat je op verschillende manieren samen kan sporten met een beperking.”

Overhandiging sponsorbedrag Stuurlui

Verrassing

De mannen van onze partner Wij zijn Stuurlui verraste ons aan het eind van de triathlon nog met een extra cheque. Bedankt voor dit mooie bedrag dat jullie samen met Kick! Digital BV en Control F5 hebben opgehaald.

Finishtijden

Wij willen iedereen ontzettend bedankt voor hun inzet en bijdrage aan het evenement. Jullie zijn goud waard! Ben je benieuwd naar de finishtijden? Hierbij het overzicht per onderdeel.

Bekijk hier het overzicht met alle tijden → 

“Het eerste wat ik na de operatie dacht is ’ik wil weer leren rennen’.”
“Het eerste wat ik na de operatie dacht is ’ik wil weer leren rennen’.”
“Ondanks de littekens op mijn been ben ik toch in korte broek naar buiten gegaan.”
“Ondanks de littekens op mijn been ben ik toch in korte broek naar buiten gegaan.”