Gebaar van Waardering 2018: 700 verwenboxen voor ouders met zorgintensieve kinderen

HandicapNL riep in juni van dit jaar alle mensen in Nederland op om ouders van kinderen met een handicap een ‘Gebaar van Waardering’ te geven. Dit door middel van een prachtige verwenbox vol lieve en leuke dingen. De boxen zijn massaal aangevraagd en inmiddels helemaal op.

Mevrouw maakt samen met zoon doos Gebaar van Waardering open.
Mevrouw maakt samen met zoon doos Gebaar van Waardering open.

Zestig procent burn-out

Omdat de zorg voor je kind er altijd is en altijd doorgaat, lukt het lang niet altijd om goed voor jezelf te zorgen en jezelf een keer te verwennen. Zeker niet als je kind een handicap heeft. De dagelijkse zorg voor een kind met een handicap is zwaar. Het is schrijnend dat maar liefst 60% van de ouders van kinderen met een handicap kampt met een burn-out.

Verwenboxen door heel Nederland

HandicapNL heeft daarom voor het tweede jaar op rij de actie het Gebaar van Waardering opgezet. Dit om ouders die het al zwaar genoeg hebben met de zorg voor hun kind te verblijden met een verwenbox vol leuks en lekkernijen. Heel Nederland kon iemand opgeven voor dit initiatief. Nederland kwam massaal in actie en binnen korte tijd waren alle 700 verwenboxen aangevraagd. Vanaf 3 – 14 september bezorgt HandicapNL door heel Nederland verwenboxen om al deze ouders te laten zien dat hun zorg gewaardeerd en gezien wordt.

Een aantal uitreikingen worden heel bijzonder. Volg ons op Facebook en Twitter om dit te volgen!

Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Veilig en vertrouwd bij Stichting De Iris
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten
Stichting Falderie geeft Verwenconcerten