Dromen onder een dekbed vol kunst

Waar zou je zelf onder willen slapen? Maak daar een mooi ontwerp van voor op een dekbedovertrek. Dat was de opdracht waarmee Arie, Patrick en Martine, samen met vier andere talentvolle kunstenaars, aan de slag zijn gegaan. Het eindresultaat is een prachtige collectie van acht dekbedovertrekken die in veel winkels door heel Nederland liggen. Stuk voor stuk met een eigen verhaal. Hoe geweldig is het om je eigen schilderij op een dekbed te zien? Martine was heel even sprakeloos en Patrick zo trots als een pauw.

Arie, Patrick en Martine tijdens de fotoshoot met hun kunstwerk
Vlnr. Arie, Patrick en Martine tijdens de fotoshoot met hun kunstwerk

Waardering en erkenning

De kunstenaars van het atelier van Abrona gaan vol enthousiasme aan de slag met de opdracht. Het blijkt nog best lastig voor te stellen hoe een schilderij straks in een langwerpige vorm op een dekbed eruitziet. De inspiratie voor de ontwerpen komt overal vandaan; uit de natuur, uit boeken en al surfend op het internet ontstaan ideeën voor de mooiste creaties. Het eindresultaat mag er zeker zijn. Het is fantastisch om de schilderijen terug te zien in de vorm van een echt mooi product, een dekbedovertrek. En het is helemaal fantastisch dat deze gewoon tussen andere dekbedovertrekken in de winkels liggen.

Deze unieke opdracht geeft echt waardering en erkenning voor het werk van onze mensen en laat een indrukwekkend gevoel van trots achter in het atelier.

– Mirjam en Laura, creatieve begeleiders van het atelier van Abrona

Lievelingskleur en -bloemen

Martine tijdens de fotoshoot met haar dekbed

Eén van de kunstenaars is Martine van Schuppen. Zij is 26 jaar en werkt bijna zeven jaar in het atelier waar ze schildert, maar ook met keramiek en mozaïek werkt. Ze geniet van muziek, dansen en boybands en van alle aandacht die ze krijgt. In veel van haar werken zit roze en paars verwerkt, want dat zijn haar lievelingskleuren. Op haar ontwerp zie je naast hartjes ook rozen. Dat zijn de lievelingsbloemen van Martine. Deze vrolijke verbinder werkt naast het schilderen in het atelier ook in de bediening van de horeca.

Lees hier het uitgebreide verhaal van Martine

Iedereen heeft een talent

Het idee om de Kayori Kids collectie te maken samen met HandicapNL bestaat al sinds het begin van onze samenwerking, vertelt Jorn Pashouwers van Kayori. ‘Samen geloven wij dat iedereen kwaliteiten en talenten heeft met en zonder beperking. Wij willen dit graag visueel en tastbaar maken en laten zien dat als je iets wilt bereiken dit ook mogelijk is.’

‘Met HandicapNL zijn we op zoek gegaan naar een atelier met creatieve mensen. Vanaf het begin hebben we de kunstenaars 100% vrijheid gegeven. Wat zij maken, nemen wij in productie. Voor ons was de uitdaging om de geschilderde look op een overtrek te laten overkomen. Dat is erg goed gelukt, er ligt een prachtig eindproduct. Vernieuwend, met een verhaal en een boodschap.’

Kayori-kids collectie

Cadeautip

De dekbedovertrekken à € 49,95 zijn online te bestellen via bij Kayori-Kids.

De Kayori-Kids collectie is ook verkrijgbaar in diverse beddenspeciaalzaken.
Download hier de verkooppunten (PDF). Met je aankoop steun je gelijk het werk van HandicapNL. We investeren hiermee in talentontwikkeling voor mensen met een beperking.

Kijktip

Op donderdag 14 november waren Martine en Patrick te zien in 5 uur Live (RTL4) met een korte reportage. Kijk hier het fragment terug.

Pier de Boer krijgt eigen brug in Amsterdam
Pier de Boer krijgt eigen brug in Amsterdam
Vala – Gewoon autistisch, geen supertalent
Vala – Gewoon autistisch, geen supertalent