De tofste topsporters met een handicap

Sporten met een handicap is niet niks. Deze super grote uitdaging drijft meerdere topsporters tot het uiterste. Tokio 2020 had voor vele paralympiërs een droom moeten zijn die eindelijk zou uitkomen. Helaas heeft het coronavirus roet in het eten gegooid. In dit artikel vind je verschillende paralympische topsporters waarvan wij niet kunnen wachten om ze weer in actie te zien!

Annika van der Meer

Annika van der Meer
Foto: NLroei

Door vele crashes is van der Meer in een rolstoel terecht gekomen. Daarom heeft ze al vele sporten op haar naam staan. Na skiën en wielrennen is ze nu is ze uiteindelijk uitgekomen bij het roeien. De pararoeister en haar partner Corné de Koning wonnen samen twee keer goud op de wereldkampioenschappen. Haar volgende uitdaging is Tokio in 2021, hier moet – zoals altijd – het hoogste doel behaald worden.

Corné de Koning

Corne de Koning
Foto: NLroei

Corné is geboren met een beenafwijking. Zijn afwijking heeft hem echter nooit tegen gehouden om zijn dromen te volgen. Aan het begin van zijn carrière was de Koning te vinden in het nationaal team rolstoelhockey. Later kwam hij per toeval uit bij het roeien. Zijn ultieme doel is het behalen van een gouden medaille op de Paralympische spelen.

Jean-Paul Montanus

Jean Paul Montanus
Foto: teamnl.org

De tafeltennisser Montanus is half verlamd. Maar ondanks zijn handicap heeft hij tijdens het EK 2018 Paratafeltennis in Zweden zilver behaald! Dit jaar heeft hij zich ook laten kwalificeren voor de paralympische spelen in Tokio.

Kelly van Zon

Kelly van Zon
Foto: Teamnl.org

Op achtjarige leeftijd begon ze met tafeltennissen en sinds 2008 bevind van Zon zich in de wereldtop. Kelly is geboren met een heupafwijking en een verschil in beenlengte van 11 centimeter daarnaast heeft ze verminderde spierfunctie in haar linkerbeen. Ze is twee keer paralympisch kampioen en ook in Tokio gaat ze weer voor goud!

 

Teken ons manifest voor een normaal dagelijks leven voor iedereen

HandicapNL maakt zich hard om ervoor te zorgen dat iedere Nederlander met een handicap een normaal dagelijks leven kan leiden.  Met leuke vrienden, een uitdagende baan en de mogelijkheid om te gaan en staan waar je wilt. Net als ieder ander. Maar daar hebben we jou bij nodig!

Ja, ik teken voor een normaal leven voor iedereen!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Maartje: ‘Op de Dutch Grand Prix vergat ik dat ik een handicap heb.’
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”
Naomi (31): “De regelzucht in de zorg? Ik heb goede hoop dat er iets aan te doen valt”