De natuur in tijdens corona

Het zonnetje is terug! En daar zijn we maar wat blij mee, want van al dat binnen zitten wordt niemand gelukkig. Juist nu we wat beperkter zijn in onze tijdsbesteding, is het heerlijk om regelmatig die Hollandse ‘frisse neus’ te halen. Om het je gemakkelijk te maken, bundelen wij de beste tips voor corona-proof uitstapjes buitenshuis.

rolstoel icoon bij bospad

Rolstoel-vriendelijke bossen

De parken zijn overdag behoorlijk druk. Voldoende afstand houden kan daar op zijn zachts gezegd een uitdaging zijn. Het bos biedt uitkomst (en schaduw). Helaas is niet elk bosgebied goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Klaphekjes, onverwachte zandpaden of wildroosters vormen soms irritante obstakels. Wij zochten 10 natuurroutes uit die je onbezorgd kunt rollen!

Rollend over het strand

Laten we voorop stellen: het is niet ons doel om jullie massaal naar het strand te sturen. Veel stranden kampen momenteel met drukte, waardoor het lastig wordt om 1,5 meter afstand te houden. Maar wanneer je niet al te ver van de kust woont en zelf geen tuin hebt, is het logisch dat je even uit wilt waaien. Waar kun je dan als rolstoelgebruiker terecht? Pia Hendriks bespaarde je zeeën (toepasselijk) van tijd door dit voor je uit te zoeken. Zij stelde een enorme lijst samen van Nederlandse stranden die geïnvesteerd hebben in een invalidentoilet en/of strandrolstoel.

Naar buiten met een visuele beperking

Stichting Bartimeus maakte een handig overzicht voor mensen met een visuele beperking. Wat neem je mee als je naar buiten gaat? Welke wijzigingen zijn er in het openbaar vervoer? Hoe schat je 1,5 meter afstand het beste in? Handige tips voor een veilig rondje buitenshuis.

Samen wandelen met Ommetje
Ommetje-app-Hersenstichting-wandelen

Van alle kanten wordt je op het hart gedrukt: ga alleen. Erg begrijpelijk allemaal, maar veel lol valt daar niet aan te beleven. Wil je toch een beetje het gevoel creëren ‘samen’ op pad te zijn? Kijk dan eens naar de gratis app ‘Ommetje’. In de app start je met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie of ga de uitdaging aan tegen de rest van Nederland. Hierdoor kan je op een leuke manier ‘samen’ wandelen, zonder dat je op de dezelfde locatie bent.

Aandachtspunten voor fietsers

Hoe zit het met fietsen? Stoplichten, inhalen, afstand houden… Waar je voorheen zonder erbij na te denken op de fiets sprong, zijn er tijdens corona een aantal aandachtspunten. Radar zette deze op een rijtje.

Gratis brochure ‘Toegankelijke uitjes in eigen land’

Meer tips over toegankelijk Nederland? Download dan hieronder onze brochure. Met genoeg inspiratie om er deze vakantie op uit te trekken. Veel plezier!

Download gratis 'Toegankelijke uitjes in eigen land'!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.
Jasper zijn sociale kring werd steeds kleiner en hij steeds eenzamer
Jasper zijn sociale kring werd steeds kleiner en hij steeds eenzamer
Kees Momma – Kwakkeltijd
Kees Momma – Kwakkeltijd