Creatieve [Buddies] in Nijmegen

Het klaslokaal van de Hogeschool Arnhem/Nijmegen (HAN) ligt vol met allerlei materialen zoals karton, krijt en verf. Het karton veranderde in rackets voor een spelletje en er werden de mooiste kunstwerken gemaakt. Twee studenten van de opleiding Vaktherapie van de HAN organiseerde voor [Buddies] een creatieve activiteit. Samen iets moois maken is geweldig, maar het allerbelangrijkste van deze activiteit is vooral het samen zijn.

Even de deur uit

Een avondje samen met andere Buddy-koppels, iets moois maken of een spelletje spelen in een andere omgeving is een bijzondere ervaring voor Buddy’s. Het is namelijk niet vanzelfsprekend voor jongeren met een verstandelijke beperking om een avondje de deur uit te gaan of om sociale contacten te leggen. Dan is het extra fijn, maar ook wel spannend, om samen met jouw Buddy af en toe de deur van je woongroep of zorginstelling te sluiten. Om te genieten van de aandacht en gezelligheid.

 

Twee buddies werken samen

 

 

 

 

 

 

 

 

Eva en Linsey: ‘Linsey vond de creatieve activiteit ‘helemaal leuk’. Ze werd steeds losser en kletste voluit met mijn klasgenoten en wilde weten wanneer de volgende activiteit was.

Eva en Linsey

Eva loopt sinds oktober vorig jaar stage bij [Buddies] vanuit de studierichting Social Work op de HAN. Ze is de Buddy van Linsey. Als ze samen zijn, doen ze allerlei dingen die ze samen leuk vinden om te doen. Gezellig kletsen, spelletjes doen, een rondje wandelen of lekkere cakejes bakken en een film kijken. ‘Mijn vriendschap met Linsey wordt steeds hechter. Ik ben er voor Linsey en Linsey is er voor mij. Mijn band met haar is heel waardevol voor mij’. ‘Vaak vragen mensen aan ons of wij vriendinnen zijn, daar fleurt Linsey helemaal van op. Ik merk aan Linsey dat ze het heel fijn vindt om samen met mij te zijn.’

De leukste momenten beleef je samen

Vriendschap is een randvoorwaarde van geluk en is er voor iedereen. HandicapNL vindt het belangrijk dat mensen met een licht verstandelijke beperking niet eenzaam zijn, daarom inspireert [Buddies] jongeren met en zonder beperking om het beste van zichzelf met elkaar te delen. [Buddies] motiveert deze jongeren om samen iets te ondernemen, te organiseren of samen te werken. De leukste momenten beleef je immers samen.

Wil je ook buddy worden?

Dat kan! Meld je aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Meld je aan als Peer-Buddy       Meer informatie

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’