[Buddies] intervisie gaat online gewoon door

Op woensdag 1 april heeft club Zwolle met de peer-buddy’s, de clubmanager en de regiomanager voor de allereerste keer een online intervisie gehad. Via Teams konden zij met elkaar videobellen.

Intervisies

In deze rare tijd is het juíst belangrijk dat de intervisies door gaan. Het is goed om contact te houden met de peer-buddy’s, zodat zij vragen kunnen stellen over wat er nu speelt bij hun [buddies] tijdens corona. Bij elke intervisie vertellen de peer-buddy’s hoe het met hen en hun buddy gaat en wordt er een onderwerp besproken. Op deze manier blijven de clubmanagers en de regiomanagers op de hoogte en kunnen er tips en tricks aan elkaar gegeven worden, bijvoorbeeld hoe je het beste digitaal contact kunt onderhouden met je buddy.

[Buddies] tijdens corona

1 april was de eerste keer dat wij onze intervisie noodgedwongen online moesten houden. Het is leuk om van elkaar te horen hoe er met de situatie wordt omgegaan en om elkaar tips mee te geven. Met sommige buddykoppels ging alles heel goed. Bij andere koppels is het nog steeds lastig om een vorm van contact te vinden, bijvoorbeeld doordat ze onzeker zijn over hun uiterlijk tijdens videobellen.

Digitaal gedoe

Het opstarten van de intervisie in Teams was wel een beetje een gedoe. Zo had de één geen beeld en kon de ander steeds maar niet inloggen. Het online vergaderen vonden wij wat lastiger, omdat je niet altijd iedereen kunt verstaan wanneer er meerdere mensen praten. Tussendoor iets vragen is in een online vergadering is ook minder makkelijk. We moesten ons allemaal een beetje aanpassen.

Waardevol

Ook al was deze eerste online intervisie even wennen, we vonden het zeker geslaagd! De intervisie ziet er iets anders uit, maar we kunnen elkaar nog steeds spreken en het is leerzaam en leuk om de situaties van de anderen te horen. Daarnaast houden we elkaar via een Whatsapp-groep op de hoogte, om tips met elkaar te delen. Want het op afstand contact houden vraagt van de peer-buddy veel creativiteit!

Meer over [Buddies]

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’