Boek[en]: vier mooie, bijzondere en inspirerende verhalen die je eigenlijk niet mag missen!

Wij bundelen regelmatig een aantal boeken die relevant zijn voor onze doelgroep; mensen met een handicap en hun mantelzorgers. Deze vier boeken bevatten mooie, bijzondere en inspirerende verhalen die je volgens ons eigenlijk niet mag missen.

Spanningen

‘Ik heb een gouden gezin’, zegt de vader van een gezin met negen kinderen vlak voordat hij overlijdt. Als de moeder later depressief wordt en een zelfmoordpoging doet, blijft van dat gezin weinig meer over. Ze heeft veel zorg nodig, waardoor er steeds meer spanningen ontstaan tussen de broers en zussen. Dat wordt zo erg, dat het gezin uiteindelijk helemaal uit elkaar valt, tot groot verdriet van de moeder. Dit persoonlijke verhaal laat zien hoe zwaar mantelzorgers het hebben en hoe het gebrek aan begeleiding en ondersteuning kan leiden tot wanhoop en verdriet.

Een gouden gezin – Jolanda Zuydgeest

Godijn Publishing, € 14,95

Boekcover: Waar ik weg waaiKwetsbaar

In dit prachtige boekje vind je een selectie van de inzendingen voor de landelijke poëziewedstrijd ‘Het andere gedicht’ waaraan mensen met een verstandelijke beperking vanaf twaalf jaar mee konden doen. Deze 156 gedichten hebben het boekje gehaald, maar het hadden er volgens de organisator Special Arts ook 300 kunnen zijn. Zo mooi en kwetsbaar als ze zijn. Dichter des Vaderlands Naomi Perquin vertelt: ‘In deze bundel wordt gespeeld met taal en gezocht naar woorden.’ Het initiatief laat zien dat er in iedereen een dichter schuilt.

Waar ik weg waai

Special Arts, € 14,95

HandicapNL maakt ook dit initiatief mede mogelijk.

Nu levenBoekcover: Crash

De ondertitel van dit boek luidt: ‘Er zijn mensen die pas gaan leven als ze eigenlijk dood hadden moeten zijn.’ Een heftige uitspraak en toch schuilt er een kern van waarheid in. In ieder geval voor Niek die door een zwaar ongeluk vanaf zijn borst verlamd raakt. Hij heeft een dwarslaesie en een syrinx, een holte in zijn ruggenmerg. Niek blijkt een ware doorzetter. Zijn motto is: geluk zit niet in je benen, geluk is een keuze. Vijf jaar na het ongeluk is hij getrouwd met zijn ergotherapeute, vader van een tweeling, laat hij een huis bouwen en is hij een veelgevraagd spreker. Een boek dat je aan het denken zet over leven in het nu.

Crash – Niek van den Andel en Peter Smolders

Just Publishers, € 18,95

Boekcover: Een doof kindInspirerend

Het is voor dove en slechthorende kinderen soms best lastig om echt mee te doen in de klas. Over hoe dat wél kan, gaat dit boekje. Het is vooral bedoeld voor leraren en begeleiders, maar ook trainers bij sportclubs en natuurlijk ouders, kunnen er veel van leren.
Er komen verschillende dove en slechthorende kinderen aan het woord die inspirerende verhalen vertellen en handige tips geven. Want niemand kan beter vertellen wat ze nodig hebben, dan zijzelf.

Een doof of slechthorend kind in de groep – A. van Lonkhuyzen

FODOK 2018, tijdelijk € 7,50

HandicapNL maakt ook dit initiatief mede mogelijk.
Hoe inclusief is kinder-tv anno 2022?
Hoe inclusief is kinder-tv anno 2022?
6 manieren hoe VR het leven met een handicap makkelijker (en leuker) maakt
6 manieren hoe VR het leven met een handicap makkelijker (en leuker) maakt