HandicapNL stimuleert een sociaal netwerk.

Onderzoek laat zien dat mensen met een handicap zich vaker eenzaam voelen. Een complex probleem dat een maatwerk en structurele aanpak vereist. Om de dreigende eenzaamheid tegen te gaan en verbondenheid te stimuleren, richt dit programma zich op het vergroten van de sociale contacten voor mensen met een beperking. Uit praktijk blijkt namelijk dat zij moeilijker een vriendschappelijke band opbouwen met mensen zonder een beperking.

<- Bekijk de andere vier impactdoelen van HandicapNL

Het doel

We geven gelegenheid aan mensen met een handicap om contacten te maken en behouden. We ondersteunen op deze zoektocht. Zo willen we dreigende vereenzaming tegengaan en verbondenheid met en in de samenleving stimuleren.

“Teun vindt niets leuker dan onder de mensen zijn” – Aldus Joke, de begeleider van Teun

Hoe helpen wij

Wij ondersteunen en bieden programma’s die mensen met én zonder handicap met elkaar in contact brengen. Het is belangrijk om je verhaal te kunnen delen met gelijkgestemden, maar ook om volledig geaccepteerd te worden door mensen zonder handicap. Sociale contacten bevorderen de zelfontwikkeling en zorgen ervoor dat je écht kunt meedoen in de maatschappij.

Onze projecten

  • [Buddies]
    Om eenzaamheid tegen te gaan heeft HandicapNL het programma [Buddies] in het leven geroepen. [Buddies] streeft naar een wereld waarin iedereen gelijk is, waar niemand wordt buitengesloten en waar het heel normaal is om vrienden te zijn met iemand die net even anders is. We scheppen duurzame, gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder een beperking.
  • ABCDate
    Liefde, geluk en vriendschap; iedereen heeft het nodig. Ook mensen met een verstandelijke beperking. Voor deze doelgroep is het echter niet altijd even makkelijk om iemand te vinden voor een mooie vriendschap of een liefdesrelatie. Het door ons gesteunde project ABCDate maakt het mogelijk om op een laagdrempelige manier contact te leggen.
  • Een platform voor rolstoelgebruikers
    Een rolstoel betekent niet dat je je werk, vrienden of hobby moet verliezen. Ons platform Wijrollen.nl zorgt ervoor dat rollers de kans krijgen om een sociaal netwerk op te bouwen en mee te draaien in de maatschappij.