• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only

[Buddies]

Veel jongeren met een licht verstandelijke beperking vinden het moeilijk om een sociaal leven op te bouwen. Pestgedrag, onbegrip en sociale uitsluiting komen vaak voorEn dat terwijl vriendschap één van de meest waardevolle dingen in het leven isGezellig winkelen, een avondje naar de bioscoop of samen sporten… Voor mensen met een licht verstandelijke beperking is dit niet vanzelfsprekend.

Duurzame contacten

Om eenzaamheid tegen te gaan is [Buddies] in het leven geroepen. [Buddies] streeft naar een wereld waar iedereen gelijk is, waar niemand wordt buitengesloten en waar het heel normaal is om vrienden te zijn met iemand die net even anders is. 

We scheppen duurzame, gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder licht verstandelijke beperking. Die matchen we zorgvuldig, door goed te kijken naar hun interesses en persoonlijkhedenJaarlijks bieden we honderden nieuwe vriendschappen in ruim 35 gemeenten en werken hiermee aan een inclusiever Nederland. 

Doe mee

Ben je tussen de 16 en 35 jaar en heb je een licht verstandelijke beperking? Dan kun je je opgeven als buddy-zoeker! Wij matchen je dan aan één van onze vrijwilligers.  

Heb je geen verstandelijke beperking maar wil je juist graag iets betekenen voor een ander? Meld je dan aan als peer-buddy (tot 40 jaar) of help ons als vriendschapscoach met het realiseren van nieuwe vriendschappen. We bieden ook diverse (maatschappelijke) stage-mogelijkheden! 

Steun ons

Doordat we volledig afhankelijk zijn van sponsoring, giften, donaties en subsidies, is alle hulp meer dan welkom. Je kunt ons steunen met een donatie of door mee te lopen met de jaarlijkse collecteweek. En wist je dat je ook als bedrijf kunt bijdragen? Hiervoor is er o.a. een speciaal business-buddy programma!