• Doneer nu
  • Zoeken
    Generic filters
    Exact matches only

Wil jij Buddy worden van iemand met een beperking?

 

Lees meer

Bowlen in je eentje?

Daar is toch niks aan? Dat vinden wij nou ook. Iets ondernemen wordt veel leuker als je dat samen doet met een maatje. Toch is het voor veel jongeren met een beperking lastig om erop uit te gaan. Jij kunt daar iets aan doen. [Buddies] brengt jongeren met en zonder beperking dichter bij elkaar.

Kom stage lopen

Wil je vanuit je opleiding praktijkervaring opdoen? Kom dan stage lopen bij [Buddies] als peer-buddy of clubmanager.
Kom stage lopen bij [Buddies]

Geef je op als vrijwilliger

Vind je het leuk om iets te betekenen voor mensen met een licht verstandelijke beperking?
Meld je aan als peer-buddy

Zoek je een maatje?

Heb jij een licht verstandelijke beperking? En zoek je een maatje om te shoppen, te sporten of een kop koffie mee te drinken?
Meld je aan voor een buddy

Vriendschap is een randvoorwaarde van geluk

Vriendschap is een randvoorwaarde van geluk en is er voor iedereen. HandicapNL vindt het belangrijk dat mensen met een licht verstandelijke beperking niet eenzaam zijn, daarom inspireert [Buddies] jongeren met en zonder beperking om het beste van zichzelf met elkaar te delen. [Buddies] motiveert deze jongeren om samen iets te ondernemen, te organiseren of samen te werken. De leukste momenten beleef je immers samen.

Wil je vanuit je persoonlijke interesse, beroep, onderneming of professionele netwerk bijdragen aan de bijzondere vriendschappen van [Buddies]? Neem dan contact op met Marcia van Beek, programmamanager van [Buddies] bij HandicapNL.

Samen sporten

Leander en Iwan zijn sinds 2014 elkaars buddy. Squash, barefoot running, een haltertje pushen… Sport verbindt en winnaars verbroederen, ook als ze een keertje verliezen. Nog een potje doen?

Samen gamen

Jeff D. en MarcoKing zijn sinds 2014 elkaars buddy. The Sims, GTA, Tribal Wars… Kennen ze allemaal, behalve Pacman. Naast gamen wordt er veel getafelvoetbald. Als het weer meezit, spelen ze beachvolley op het balkon.

Lekker samen tutten

Gonnie en Saskia zijn al zes jaar lang echte ‘harts’Buddies. Shoppen, uitgebreid lunchen, beautymiddagje, kletsen en veel, heel veel lachen. Het is altijd leuk en gezellig. Lees het verhaal van Gonnie en Saskia →

Vrienden worden: hoe werkt het?

Stap 1: Kennismaken met [Buddies]

Stap 1: Kennismaken met [Buddies]

We zijn benieuwd naar jou! We willen je graag beter leren kennen en koppelen je graag aan iemand die helemaal bij je past.

Stap 2: Pre-match

Stap 2: Pre-match

[Buddies] neemt contact met je op, zodat we de beste bijzondere vriend voor je kunnen kiezen. Want hoe beter jullie bij elkaar passen, hoe leuker het is!

Stap 3: Eerste ontmoeting

Stap 3: Eerste ontmoeting

‘Buddies’ word je natuurlijk niet over één nacht ijs en dat hoeft ook niet. Maak kennis met elkaar en besluit zelf of de klik er is om vrienden te worden.

Stap 4: Bijzondere vriendschap

Stap 4: Bijzondere vriendschap

Klikt het? Hebben jullie genoeg aansluitingspunten om de vriendschap verder op te bouwen? Dan kun je vanaf nu ‘jullie ding’ doen. En we horen natuurlijk graag over jullie ervaringen als [Buddies] via buddies@handicap.nl of op social media onder #[Buddies]

Vragen over [Buddies]? Neem contact op met:

Regio Noord-West
Noord-Holland | Friesland

Saskia Jansen
SaskiaJ@handicap.nl
06 83 03 94 16

of 

Assistent regiomanager Friesland: Ineke de Groot
ineke@handicap.nl
06 13 72 88 30

 

Regio Noord-Oost
Groningen | Drenthe | Zwolle | Deventer | Apeldoorn

Ilse de Zwart
ilse@handicap.nl
06 83 13 94 98

of 

Assistent regiomanager Groningen: Ineke de Groot
ineke@handicap.nl
06 13 72 88 30

Regio Midden
Flevoland | Utrecht | Breda | Tilburg

Dominique Graafsma
Dominique@handicap.nl
06 30 17 28 57

Regio Zuid-Oost
Twente | Gelderland | Den Bosch | Eindhoven | Limburg

Wendy Ensink
Wendy@handicap.nl
06 83 16 93 31

Regio Zuid-West
Zuid-Holland | Zeeland | Roosendaal

Branca Versteeg
Branca@handicap.nl
06 83 01 68 62

Regio-kaart [Buddies]

Programma manager [Buddies]

De programma manager is de drijfveer achter [Buddies] van HandicapNL en is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en uitvoeren van het beleid, fondsenwerving, de aansturing van de organisatie en draagt zorg voor de continuïteit van [Buddies].

Marcia van Beek
Marcia@handicap.nl
030 236 37 77

Vertrouwenspersoon

De vertrouwenspersoon is er in principe voor iedereen die aangesloten is bij [Buddies] en kan helpen bij het oplossen van problemen en conflicten. Ook is zij het aanspreekpunt voor vrijwilligers, studenten en Buddies aangesloten bij [Buddies] die te maken hebben met ongewenst gedrag, zoals seksuele intimidatie, pesten, agressie en geweld of discriminatie.

Esseline McKenzie
e.mckenzie@upcmail.nl
06 33 87 07 06

Partner van [Buddies]

HandicapNL en Young Professionals United, slaan de handen in één en bieden omdat zij het beiden belangrijk vinden dat eenzaamheid onder jongeren wordt teruggedrongen. [Buddies] doet dit door haar vriendschapsprogramma waarin zij jongeren met en jongeren zonder een verstandelijke beperking aan elkaar koppelt. Door de samenwerking met [Buddies] maakt Young Professionals United deze jongeren bewust van de mogelijkheden van het vriendschapsprogramma en motiveert zij jongeren zonder een verstandelijke beperking in hun maatschappelijke betrokkenheid.