HandicapNL betrekt de samenleving

De zichtbaarheid van mensen met een beperking in de samenleving is minimaal, terwijl het toch om miljoenen mensen gaat. Wij vinden dat het vaker om mensen met een fysieke of verstandelijke beperking mag gaan en willen hun zichtbaarheid vergroten door meer aandacht voor thematiek en letterlijke zichtbaarheid op plekken waar de handicap juist niet het onderwerp is.

<- Bekijk de andere vier impactdoelen van HandicapNL

Het doel

We creëren bewustwording in de samenleving. Mensen met een handicap mogen gezien worden en vertonen hun talenten en mogelijkheden. Zo ontstaat er meer begrip en vergroten we eerlijke kansen in de maatschappij.

“Ik zou willen dat je met een handicap gelijk wordt behandeld en dat mensen stoppen met dat stomme staren naar mijn been als ik een korte broek aan heb.” – Aldus de 12-jarige Miquel

Onze projecten

  • Manifest voor een normaal leven voor iédereen
    Een normaal, waardevol dagelijks leven. Voor twee miljoen mensen met een handicap is dat vaak niet weggelegd. Zij zitten zonder werk, gaan naar aparte scholen en worden buitengesloten van sociale activiteiten. Wij willen een wereld waarin mensen met een handicap een waardevol dagelijks leven leiden, zoals iedereen dat van het leven mag verwachten. Jij toch ook? Teken ons manifest!
  • E-book voor ouders en leraren
    ‘Waarom loopt die meneer zo raar?’ En: ‘Dat kindje heeft een gek gezicht!’ Ouders willen vaak zo snel mogelijk hun kind de mond snoeren als het een opmerking maakt over iemand met een handicap. Niet doen! Maar wat dan wel? HandicapNL biedt speciaal voor papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, juffen en meesters het e-book ‘Hallo, ik heb een handicap’ aan om op een laagdrempelige manier met kinderen in gesprek te gaan over mensen met een handicap. Download gratis het e-book!
  • Mensen met een handicap in de media
    Maar liefst 2 miljoen Nederlanders hebben een handicap. Waarom zie je dan nauwelijks iemand met een rolstoel of geleidehond op tv? Of op de catwalk, of blinkend op een billboard langs de weg? Wij maken het mede mogelijk dat programma’s zoals ‘Het Knoop Gala‘, ‘Knoop busje komt zo‘ en ‘We gaan het maken‘ de talenten van mensen met een handicap zichtbaar maken voor het grote publiek.