Onze vrienden

Onze vrienden

HandicapNL wil een normaal, waardevol dagelijks leven voor alle 2 miljoen Nederlanders met een handicap. Maar dat kunnen wij niet bereiken zonder onze vrijwilligers en donateurs! Zij zetten zich in voor een inclusiever Nederland. Bijvoorbeeld door langs de deuren te gaan, een bedrag na te laten of ons maandelijks te ondersteunen. Onze vrijwilligers en donateurs zijn van levensbelang voor ons. Zij zijn het die onze projecten mogelijk maken! Daarom stellen we er graag een paar aan je voor:

Joke de Koning

Joke (72) collecteert al jaren voor ons en is enorm fanatiek! Het afgelopen jaar heeft ze het zelfs voor elkaar gekregen om bij álle huizen in Woubrugge langs te gaan. Joke’s collectebus zat na een tijdje zó vol, dat ze met de collectebus voorop haar fiets langs de deuren moest. Door haar ervaringen met haar gehandicapte broer Hans, weet Joke hoe belangrijk het is om op te komen voor deze kwetsbare doelgroep.

 

Collectant Joke Koning met een foto van Hans.

Jan de Pagter

Jan (76) is één van onze nieuwste collectanten. Toen de schoondochter van zijn buurman hem vroeg om voor HandicapNL te gaan collecteren, hoefde hij daar geen seconde over na te denken. Jan heeft zelf een kleindochter met een beperking en weet als geen ander wat voor invloed dit heeft op het dagelijks leven van haar en haar ouders.

 

Collectant Jan de Pagter

Gerrie en Sjef

Gerrie en Sjef hebben HandicapNL als goed doel opgenomen in hun testament. Ze hebben heel hun leven lang gewerkte en gespaard en vinden het erg belangrijk dat hun geld goed terecht komt. Gerrie heeft 30 jaar lang in de zorg gewerkt en heeft in die tijd een behoorlijke verandering gezien. ‘Wat bleef is dat de mensen nog altijd genieten van leuke avonden, op vakantie gaan en uitstapjes maken. Wat is veranderd is dat de laatste tijd juist dáárvoor minder geld beschikbaar is.’

Gerrie en Sjef bekijken foto's aan de koffietafel.

Mevrouw B.

Een paar jaar geleden heeft mevrouw B. haar nalatenschap geschonken aan HandicapNL. Zij wilde haar bijdrage ten goede laten komen aan mensen met hersenletsel. En dat is gelukt: dankzij haar steun draaien we het Familie- en Vriendenprogramma bij het Daan Theeuwes Centrum, waarbij we 230 jongeren – samen met hun familie en vrienden – in drie jaar tijd helpen om hun leven weer op de rit te krijgen.

Benieuwd hoe jij zelf kunt bijdragen aan een waardevol dagelijks leven voor iedereen met een handicap?

Bekijk hier alle mogelijkheden!