Helden: Lotte en Merel haalden een record bedrag op voor [Buddies]!

In september was het weer zover: de jaarlijkse landelijke HandicapNL collecteweek. Door heel Nederland gingen talloze mensen keihard aan de slag om zoveel mogelijk geld op te halen. Ook bij [Buddies] hebben een aantal koppels alles uit de kast gehaald om donaties te verzamelen. Onmisbaar, want dankzij hun opbrengst kunnen we nóg meer jongeren gaan koppelen. En extra leuk: de koppels mogen de helft van het opgehaalde geld besteden aan een bijzonder uitje.

We spraken met Lotte en Merel, een Buddy-koppel dat zich gerust tot de ‘helden’ mag rekenen. Want samen haalden zij maar liefst €600 euro op, een waanzinnige prestatie!

Buddies Merel en Lotte

Wat een fantastisch bedrag hebben jullie op weten te halen samen! Hoe hebben jullie dat gedaan?

“We hebben een online collectebus aangemaakt en daarbij een verhaal geschreven over eenzaamheid onder jongeren met een licht verstandelijke beperking en hoe belangrijk het is om vriendschap te hebben. En over onze eigen ervaringen met [Buddies] natuurlijk. De URL van die digitale bus hebben we rondgestuurd naar vrienden, familie en kennissen via Whatsapp of via e-mail. Daar kwamen ongelofelijk veel reacties en donaties op!”

Hoe was het om te doen?

“Echt heel erg leuk. We hebben er ook echt iets gezelligs van gemaakt: samen nadenken over hoe we het verhaal zo goed mogelijk konden vertellen bijvoorbeeld. Het was fijn om het belang van het hebben van een Buddy aan mensen uit te kunnen leggen. En het was ontzettend leuk om het enthousiasme van de mensen terug te krijgen. Natuurlijk motiveerde het extra dat er zoveel geld binnen kwam, dat maakte ons zelf ook steeds enthousiaster.”

Heb je een tip voor andere Buddykoppels die net zo succesvol willen gaan collecteren als jullie?

“Schrijf een mooi verhaal om mensen te inspireren om geld te doneren aan HandicapNL. Laat daarbij zien hoe belangrijk het is om een Buddykoppel te zijn.”

Van de helft van het geld mogen jullie als koppel leuke dingen gaan doen. Hebben jullie al in gedachte wat jullie willen gaan doen?

“We hebben al gespeculeerd over verschillende dingen: naar een voetbalwedstrijd gaan bijvoorbeeld, of naar concerten zoals Guus Meeuwis, Jan Smit of Nick en Simon. Maar De Efteling staat ook op ons lijstje. En sushi eten!”

Ook collecteren als Buddy-koppel?

Merel en Lotte laten als geen ander zien: collecteren voor [Buddies] is hartstikke leuk én super belangrijk! Want dankzij de collecte kunnen we nieuwe jongeren koppelen aan een Buddy. Elk jaar is er een HandicapNL collecteweek. Via de [Buddies] nieuwsbrief houden we je op de hoogte wanneer deze er weer aan komt. Hou de nieuwsbrief rond augustus dus in de gaten en geef je op tijd op voor de collecte. Voor je het weet zitten jullie zelf bij Guus Meeuwis! 😉

Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Samenwerking [ Buddies ] en lokale ondernemers zorgt voor geweldige activiteitendag
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’
Het verschil maken als buddy: ‘Ik krijg kippenvel als ik zie hoe goed het haar doet’