Gerrie en Sjef namen HandicapNL als goed doel op in hun testament

Gerrie en Sjef (allebei in de 70) namen HandicapNL als goed doel op in hun testament. Aan de koffie vertellen ze waarom ze die keuze maakten.

‘We zijn nu vijftig jaar getrouwd en hebben een heel leven om op terug te kijken,’ vertelt Gerrie. ‘Omdat we geen kinderen hebben, stelden we onszelf een aantal jaar geleden de vraag: wat willen we dat er straks met ons bezit gebeurt?’ Een vraag waar veel emotie achter zit omdat Gerrie en Sjef hun hele leven hebben gewerkt en gespaard.

Gerrie en Sjef bekijken samen foto's.
Gerrie en Sjef bekijken samen foto’s.
“Wij willen dat ons geld wordt besteed op de manier die wij voor ogen hebben”

Sjef: ‘Gerrie is in een schoenenfabriek begonnen en ging vervolgens met mensen met een verstandelijke beperking werken. Ze is dat dertig jaar blijven doen. In die dertig jaar heeft ze de zorg zien veranderen.’ Gerrie:‘ Wat bleef is dat de mensen nog altijd genieten van leuke avonden, op vakantie gaan en uitstapjes maken. Ook al is daar nu veel minder geld voor beschikbaar.’ ‘En dus willen we ons geld graag geven aan deze groep mensen,’ vult Sjef aan. ‘Zodat ze die leuke dingen kunnen blijven doen. We keken altijd naar Knoop in je Zakdoek en het Knoop Gala en zo leerden we het Fonds Verstandelijk Gehandicapten, nu HandicapNL, kennen.’

Ons geld goed besteed

Gerrie en Sjef hebben HandicapNL aangewezen als erfgenaam. ‘We hebben gezocht naar een goed doel waar we vertrouwen in hebben, want we willen natuurlijk dat ons geld wordt besteed op de manier die wij voor ogen hebben. Dat HandicapNL geen erfbelasting hoeft te betalen is ook een fijn idee.’ Het paar is al jaren gepensioneerd, maar geniet van hun vrijwilligerswerk in de zorg.

Sjef: ‘We hebben het geluk dat we nog gezond zijn, zodat we mensen kunnen helpen die zorg nodig hebben. Het is fijn om te doen, ook al is het niet altijd leuk om te zien als het slechter gaat met mensen die we al jaren kennen.’

Meer weten over nalaten?

Heeft u ook wel eens nagedacht om HandicapNL op te nemen in uw testament? Of wilt u hier meer over weten? Vraag dan de vrijblijvende brochure aan of neem contact op met Henriëtte Hindrinks: nalaten@handicap.nl.

Fotografie: Vincent van den Hoogen

Na 1 uitzending wist Theo het zeker: dáár moet mijn geld naartoe!
Na 1 uitzending wist Theo het zeker: dáár moet mijn geld naartoe!
Zet HandicapNL in het testament
Zet HandicapNL in het testament