Dutch Grand Prix 2021 toegankelijk voor iédereen!

HandicapNL en de Dutch Grand Prix vinden het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt tijdens een evenement. Daarom kreeg HandicapNL de eer om dit gigantische evenement in 2021 toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. We bouwden een pop-up zorghotel, maakten het terrein toegankelijk en ontvingen in totaal 200 gasten. Het was een grandioos succes en een weekend om nooit te vergeten!

⇽ Ga naar de homepage van Toegankelijke Festivals

Onbeperkt Feest voor iédereen

Een toegankelijk festival vraagt aanpassingen – met een invalidetoilet en wat oprijplaten ben je er nog niet. Denk aan rustruimtes, verplegend personeel dat kan helpen bij medische handelingen, toereikend sanitair en een goede overnachtingsplek. Maar denk bijvoorbeeld ook aan toegankelijke informatie. HandicapNL en de NRPU hebben al deze faciliteiten mogelijk gemaakt voor de Dutch Grand Prix.

We waren erg verrast door alles wat er uitstekend geregeld was op het gebied van toegang, faciliteiten en begeleiding. Het enthousiasme en de betrokkenheid maakten indruk.  Jullie hebben de letterlijke en figuurlijke hobbels van de Dutch Grand Prix recht gestreken. Dank daarvoor!

Mijn handicap even vergeten

Eén van de deelnemers op de Dutch Grand Prix was Maartje. “Dit was het eerste moment in mijn leven waarbij mijn handicap totaal niet uitmaakte. Ik was geen uitzondering, maar juist onderdeel van iets speciaals.” In een exclusief interview met HandicapNL vertelt Maartje over haar ervaringen.

Lees het verhaal van Maartje

Tickets Dutch Grand prix 2022

De reguliere tickets voor de Dutch Grand Prix 2022 zijn al te koop op de website van de Dutch Grand Prix. De mindervalide tickets zijn echter nog niet beschikbaar. Houd de website van de Dutch Grand Prix in de gaten om als eerste op de hoogte zijn van de kaartverkoop.

Dutch Grand Prix slechts het begin

De Dutch Grand Prix was slechts het eerste evenement waar we Onbeperkt Feest vierden. Onze missie is om de komende vijf jaar alle toonaangevende festivals in Nederland toegankelijk te maken. Lees hier meer over onze toekomstdromen.

Teken ons manifest!

Wij vinden dat iédereen welkom zou moeten zijn op een festival. Daarom werken we inmiddels samen met meerdere festivals om hun terrein volledig toegankelijk te maken voor mensen met een handicap. Daarnaast zijn we een manifest gestart, waarmee we met zo veel mogelijk handtekeningen aan de festivalsector willen laten zien dat inclusie een MUST is! Steun je onze missie? Laat je stem horen en teken ons manifest!

Ja, ik teken voor Toegankelijke Festivals!

Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden van HandicapNL.