Teken voor Onbeperkt Feest!

In bijna geen enkel land op de wereld zijn zó veel evenementen bij elkaar als in Nederland. Maar hoeveel festivals we ook hebben: voor iemand met een handicap zijn ze bijna allemaal ontoegankelijk. Van de 20 miljoen verkochte festivaltickets in 2019, waren er maar 50 voor mensen met een handicap. Dat kan en moet anders!

Wij vinden dat iédereen welkom zou moeten zijn op een festival. Met een manifest willen we aan de gehele festivalsector laten zien dat inclusie een MUST is. En daar hebben we zo veel mogelijk handtekeningen voor nodig. Elke stem telt, want alleen samen maken we één krachtig geluid!

JOIN THE MOVEMENT en laat je stem horen voor Onbeperkt Feest!

 

Teken nu ons manifest!

3.001 ondertekenaars gingen je voor
Bij het aanmelden ga je akkoord met de privacyvoorwaarden.

 

  • Waarom een manifest?
    Tot op de dag van vandaag is het niet vanzelfsprekend dat mensen met een handicap volwaardig mee kunnen doen in de maatschappij. Denk bijvoorbeeld aan een goede baan, lekker sporten, op stap gaan met je vrienden of de liefde vinden. Eén van de barrières waar ze tegenaan lopen is de ontoegankelijkheid van publieke ruimtes en evenementen. HandicapNL vindt dat dit opgelost moet worden en maakt zich hard voor een toegankelijk Nederland. Toegankelijke festivals zijn daar een belangrijk onderdeel van. Want iedereen heeft toch recht op een feestje!?
  • Hoe maakt HandicapNL festivals toegankelijk?
    Een toegankelijk festival vraagt aanpassingen – met een invalidetoilet en wat oprijplaten ben je er nog niet. Denk aan rustruimtes, verplegend personeel dat kan helpen bij medische handelingen, toereikend sanitair en een goede overnachtingsplek. Maar denk bijvoorbeeld ook aan toegankelijke informatie. HandicapNL ontzorgt de festival organisatoren van A tot Z en regelt álle faciliteiten. Daarnaast voeren we een lobby om de sector te wijzen op het belang van inclusie en de grote rol die zij daarin kunnen spelen. Zodat steeds meer festivals hun deuren openen voor mensen met een handicap.