Wij hebben groot nieuws! Het platform Wijrollen.nl is gelanceerd. Donderdag 4 maart 2021 was het dan zo ver: tijdens een ‘Rolltalk’ in een prachtige studio in Amsterdam kon heel Nederland via een livestream meegenieten van de lancering. Eén ding kunnen we je alvast vertellen: deze Rolltalk was zó’n succes, dat we het niet bij één Rolltalk zullen laten! Daarom vertellen we je graag wat meer over Wijrollen.nl.

wijrollen.nl

Informatie gebrek

Kom je door een ongeluk in een rolstoel terecht of verwacht je een kind dat gebruik zal moeten maken van dit hulpmiddel? In beide situaties zal je waarschijnlijk behoefte hebben aan informatie over een rolstoel en het leiden van een rollend leven. Al is deze informatie nauwelijks te vinden. Dat ontdekte ook Jeroen van HandicapNL toen zijn zoon tien jaar geleden in een rolstoel terechtkwam. “Het eerste wat je gaat doen is zoeken op internet. Daar raak je als snel verstrikt in een wirwar van informatie. Dat moet slimmer kunnen, dacht ik toen.” Vanuit die gedachte is Wijrollen.nl ontstaan.

Dat moet slimmer kunnen dacht ik toen

Rollend surfen op het internet

Op de website kun je allerlei dingen vinden. Je kunt praten met mede-rollers, toffe artikelen lezen die geschreven zijn door rollers of gebruik maken van de rollerwiki om zo antwoord te op allerlei praktische vragen of kwesties waarmee de rollende mens te maken krijgt op het gebied van hulpmiddelen, persoonlijke kwesties, lifestyle, vrije tijd en werk en studie. Geen onderwerp is te gek en elke vraag over rollen kan en mag hier gesteld worden! Het platform wordt beheerd door bekende en onbekende rollende redacteuren zoals fotograaf Christijn Groeneveld, voedingsdeskundige en ondernemer Annemarie De Vries-Postma, illustrator Edo Maas en columniste Funda Müjde.

HandicapNL en partners

HandicapNL strijdt voor een waardevol dagelijks leven voor iedereen. Een rolstoel betekent niet dat je je werk, vrienden of hobby moet verliezen. Een platform zoals Wijrollen.nl zorgt ervoor dat rollers de kans krijgen om mee te draaien in de maatschappij. In samenwerking met de VriendenLoterij en ABN AMRO is het idee van een online magazine, community en kennisplatform werkelijkheid geworden. Hiernaast steunt HandicapNL onder andere ook de Roll4kids, Daan Theeuwes Centrum, Wheel chair Skills Team en Rehab Academy om rollers op weg te helpen naar een waardevol dagelijks leven.

Wijrollen.nl: neem een kijkje!

Samen met rollende gasten Esther Vergeer, Annemarie de Vries-Postema, Sven Romkes, Kees-Jan van de Klooster, Jiska Ogier en Roland Gerbers heeft de eerste Rolltalk van Nederland plaatsgevonden om dit mooi initiatief te lanceren. Ben jij nu ook super benieuwd naar het platform? Neem dan een kijkje!

Ontdek Wijrollen.nl

 

Anita rolt zich dwars door rolstoelonvriendelijk Nederland
Anita rolt zich dwars door rolstoelonvriendelijk Nederland
Iris wil toegankelijke festivals: “Toiletten, dat is prioriteit nummer 1”
Iris wil toegankelijke festivals: “Toiletten, dat is prioriteit nummer 1”