Rolstoeltraining met Wheelchairskills en HandicapNL

Stoepranden, roltrappen, een helling, een grindpad: allemaal obstakels die lastig zijn als je in een rolstoel zit. Als je niet oppast ben je in al die situaties afhankelijk van de hulp van anderen. En ga je zelfs situaties vermijden omdat je het te confronterend vindt. HandicapNL maakt rolstoeltrainingen mogelijk voor volwassenen en kinderen die door hun fysieke beperking in een rolstoel zitten.

Regie over eigen leven

Als je uit het revalidatiecentrum komt of onverwachts voor langere tijd aangewezen bent op een rolstoel, is het belangrijk dat je hier vaardiger – handiger! – in wordt. Met een rolstoeltraining kunnen meer mensen het heft in eigen handen nemen. Hun zelfvertrouwen groeit, evenals hun gevoel van vrijheid.

Wachtlijst van rolstoelgebruikers

Na goede ervaringen met de eerste trainingen, willen wij per jaar minimaal 200 rolstoelgebruikers de kans geven om een rolstoelvaardigheidstraining te volgen. Daar is grote behoefte aan: momenteel is er al een enorme wachtlijst van enthousiaste volwassenen als kinderen die de training graag volgen.

Help je mee?

Wil je je inzetten om geld op te halen voor extra rolstoelvaardigheidstrainingen? Start een actie en lees onze tips om jouw actie succesvol te maken. Je kunt uiteraard ook de actiestarters helpen met een gift.

 

Geef voor rolstoeltrainingen            Aanmelden voor een rolstoeltraining