Stoepranden, roltrappen, een helling, een grindpad: allemaal obstakels die lastig zijn als je in een rolstoel zit. Als je niet oppast ben je in al die situaties afhankelijk van de hulp van anderen. En ga je zelfs situaties vermijden omdat je het te confronterend vindt. HandicapNL maakt rolstoeltrainingen mogelijk voor volwassenen en kinderen die door hun fysieke beperking in een rolstoel zitten.

 

HandicapNL vindt dat iedereen zelfstandig mee moet kunnen doen in de maatschappij. Daarom maken wij rolstoeltrainingen mogelijk voor kinderen en volwassenen. Deze trainingen zijn volledig afhankelijk van donaties. Sta jij achter deze missie?

Word donateur

Regie over eigen leven

Als je uit het revalidatiecentrum komt of onverwachts voor langere tijd aangewezen bent op een rolstoel, is het belangrijk dat je hier vaardiger – handiger! – in wordt. Met een rolstoeltraining kunnen meer mensen het heft in eigen handen nemen. Hun zelfvertrouwen groeit, evenals hun gevoel van vrijheid. Heb je zelf ook behoefte aan een rolstoeltraining? Meld je hier aan!

Wachtlijst van rolstoelgebruikers

Na goede ervaringen met de eerste trainingen, willen wij per jaar minimaal 200 rolstoelgebruikers de kans geven om een rolstoelvaardigheidstraining te volgen. Daar is grote behoefte aan: momenteel is er al een enorme wachtlijst van enthousiaste volwassenen als kinderen die de training graag volgen.

 

 

Help je mee?

Wil jij je inzetten voor rolstoelvaardigheidstrainingen? Jouw hulp is hard nodig! Word donateur of start zelf een actie met je team, je collega’s, je klas, je kookclub of bijvoorbeeld je popkoor. Samen zorgen we ervoor dat uiteindelijk iédereen zelfstandig mee kan doen in de maatschappij.

Word donateur