Na een periode van revalideren begint het leven met een fysieke beperking pas echt. Je loopt tegen de meest uiteenlopende dingen aan die eerst zo vanzelfsprekend waren. Daarom steunt HandicapNL de Rehab Academy. De Rehab Academy verzorgt trainingen en programma’s die je helpen je ‘nieuwe’ leven op te pakken.

 

HandicapNL vindt dat niemands leven beperkt mag worden door een stoep of een roltrap. Daarom ondersteunen wij rolstoeltrainingen, zoals die van de Rehab Academy of Roll4kids. Deze steun is volledig afhankelijk van donaties. Sta jij achter deze missie?

Word donateur

Je leven staat op z’n kop

Van de roltrap op het treinstation tot een buurman die niet meer weet hoe hij je moet begroeten; van de thuiszorg die elke dag in je huis komt tot de WMO-aanvragen waarmee je aan de slag moet. Alles wat ooit heel vanzelfsprekend was, is dat niet meer als je plotseling een fysieke beperking hebt.

De academy leert om zelfstandig te leven

Deelnemers van de Rehab Academy trainen specifieke uitdagingen uit hun normale leven tijdens de cursus. De Rehab Academy begint altijd met de vragen: wat kan je zelf, wat wil je zelf kunnen en waarbij heb je begeleiding nodig? Het resultaat is vaak dat men niet alleen meer kan, maar zich ook minder afhankelijk van de omgeving voelt.

Lees ook: Kijk mee met drie deelnemers tijdens hun trainingsdag

Opleidingstrajecten

Deelnemers van de Rehab Academy trainen specifieke uitdagingen uit hun normale leven tijdens de cursus. Individueel en in teamverband, maar altijd in de ‘gewone’ wereld. Dat geeft de beste leerervaring met het meeste effect, volgens Coen en Inge Vuijk. De groep bestaat daarom uit maximaal 8 mensen met een fysieke beperking. Onderdeel van de cursus is een week en een weekend training op locatie. Daarnaast zijn er verschillende contactmomenten, individueel en in groepsverband.

“Wat heeft iemand met een fysieke beperking nodig om optimaal te functioneren?”

Vooruitblik

HandicapNL en de Rehab Academy willen de komende twee jaar ieder half jaar een opleidingsgroep starten. Samen bekijken we de impact van deze opleidingen zodat deze trajecten in de toekomst beschikbaar zijn voor iedereen die ze nodig heeft, meteen na de revalidatie of jaren later in een nieuwe levensfase.

Ondersteun jij deze missie?

Naast de Rehab Academy ondersteunt HandicapNL nog meer initiatieven die gericht zijn op het volwaardig meedoen in de samenleving, zoals Re>Start. Wil jij de zelfredzaamheid van mensen met een handicap versterken? Word donateur van HandicapNL!

Word donateur van HandicapNL

WijRollen.nl: Hét platform voor rolstoelgebruikers!
WijRollen.nl: Hét platform voor rolstoelgebruikers!
Anita rolt zich dwars door rolstoelonvriendelijk Nederland
Anita rolt zich dwars door rolstoelonvriendelijk Nederland