TOV Wonen: een wooninitiatief middenin hartje Delft!

Wonen aan een gezellige gracht in het centrum van Delft, dat zou iedereen wel willen, ook jongeren met een verstandelijke beperking! Want ook deze jongeren willen graag op een leuke locatie in de stad wonen, met toegang tot voorzieningen zoals winkels, bioscoop, café en een goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer. Daarom richtten de ouders van deze jongeren de Stichting TOV Wonen op en realiseerden een woonvoorziening in Het Straatje in Delft.

 

HandicapNL vindt dat iedereen het recht heeft op een thuis. Daarom ondersteunen wij wooninitiatieven voor mensen met een handicap, zoals Stichting TOV Wonen. Deze steun is volledig afhankelijk van donaties. Sta jij achter deze missie?

Word donateur

Thuis onder vrienden wonen

TOV staat voor Thuis onder Vrienden en dat is precies wat de initiatiefnemers voor ogen hadden. Een veilige woonvoorziening waar het draait om zelfstandig wonen. Elke bewoner heeft genoeg privacy in het eigen appartement, maar er zijn ook gezamenlijke activiteiten zoals koken, eten, spelletjes en televisie kijken. De woongroep is een ouderinititatief, waarbij ouders en bewoners de regie hebben op begeleiding, zorg en hoe de groep samen wil wonen.

Partijen op één lijn krijgen

Monique Kromhout, voorzitter van stichting TOV Wonen is verheugd. “TOV is ongelooflijk blij dat dit mooie project nu daadwerkelijk in Delft gerealiseerd gaat worden”, reageert ze. “We hebben ons de afgelopen jaren tot het uiterste ingespannen om de verschillende partijen op één lijn te krijgen. We kunnen zelf nog nauwelijks geloven dat het is gelukt.

 

Papageno Huis Laren
Papageno Huis Laren
ALEZ Academie
ALEZ Academie