Parc Spelderholt

Wonen, werken en leren op één plek

Maak dit mogelijk >

Parc Spelderholt

Wonen, werken en leren op één plek

Maak dit mogelijk >

Het hebben van een (betaalde) baan is voor veel mensen met een beperking niet vanzelfsprekend. Niet omdat ze niet WILLEN of KUNNEN werken, maar omdat de omstandigheden, ontwikkeling en begeleiding vaak onvoldoende aansluit en daardoor te weinig gelijkwaardige kansen biedt op de arbeidsmarkt.

HandicapNL helpt jongeren Parc Spelderholt verder

Parc Spelderholt biedt jongeren (18-25 jaar) met een verstandelijke beperking met Academie Spelderholt een vierjarig ontwikkelingstraject aan, als vervolg op het voortgezet speciaal onderwijs (VSO).

Parc Spelderholt is de enige organisatie in Nederland waar wonen, werken en leren in één organisatie en op één plek zijn samengebracht voor deze doelgroep. Het resultaat is dat bijna alle studenten met hun Spelderholt-diploma/certificaat op de reguliere arbeidsmarkt of in een arbeidsmatige dagbesteding werk vinden in het vak dat zij geleerd hebben. Ook zijn zij in staat zelfstandiger te leven en te wonen.

Daarnaast verwelkomt Parc Spelderholt gasten met open armen in Hotel Spelderholt en Kasteel Spelderholt. Hier combineren studenten het geleerde met de praktijk, onder begeleiding van professionals, waardoor elk verblijf een prettige ervaring wordt. Of het nu gaat om conferentiearrangementen of bruisende feesten, de mix van leren en gastvrijheid maakt Parc Spelderholt onvergelijkbaar.

Studenten van Parc Spelderholt

Kom meer te weten over onze inzet voor een inclusieve arbeidsmarkt en steun ons! 

Blijf op de hoogte

Aanmelden nieuwsbrief >