Eén voor één liepen ze over de rode loper en mochten ze een lint doorknippen. Zestien jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking kregen deze zomer de sleutel van hun eigen appartement in een rustige woonwijk tussen ’s-Hertogenbosch en Rosmalen.

De bewoners van Stichting Steengoed

 

De nieuwe woongroep is een initiatief van Stichting Steengoed. Ieder kind wordt groot en steeds zelfstandiger en dan komt er een moment dat ze op zichzelf gaan wonen. Bij jongeren met een handicap is dat alleen niet vanzelfsprekend en is het lastiger om die plek in de samenleving te krijgen.

Daarom hebben ouders Stichting Steengoed opgericht. In de nieuwe woongroep worden jongeren begeleid in hun zelfstandige woonbehoefte, maar altijd op een manier waarop zij hun verantwoordelijkheid en vrijheid behouden. HandicapNL draagt vaak bij in de financiering van gezamenlijke leefruimten bij dit soort wooninitiatieven omdat hier geen andere ‘potjes’ voor zijn. Zo hebben we hier bijgedragen aan gezellige woonkamer.

HandicapNL steunt lokale projecten

We helpen graag mooie wooninitiatieven zoals ‘Stichting Steengoed’. We vinden het belangrijk dat iedereen mee kan doen in de buurt waar je woont, zoals muziek- of toneelles volgen of sporten bij de lokale club. Net als een gezellige woonkamer of bijvoorbeeld keuken waar de bewoners samen tijd doorbrengen goed is voor ontspanning. Door de enorme bezuinigingen is er echter nauwelijks meer budget om kinderen, jongeren en volwassenen, die het zo hard nodig hebben, iets te bieden op het gebied van ontspanning en creativiteit.

De subsidiekraan is dichtgedraaid, waardoor activiteiten en mooie initiatieven noodgedwongen stoppen. En door de steeds maar stijgende (zorg)kosten hebben ze ook zelf minder te besteden. Daarom helpt HandicapNL tientallen kleine stichtingen, ouderinitiatieven en verenigingen. Samen zorgen we bijvoorbeeld voor een gezellige woonkamer van wooninitiatieven. Of ponykampen zodat ouders even ontzorgd worden en kinderen de tijd van hun leven hebben. Muziek- en sportactiviteiten die zorgen voor verbinding met de buurt. Ook bij jou in de buurt!

Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.

Jouw bijdrage zorgt ervoor dat kinderen en volwassenen met een handicap een normaal leven kunnen leiden. Of zoals één van onze vrijwilligers mooi zegt: “Met dit geld wordt weer fun toegevoegd aan deze ‘bijzondere’ levens.” Met jouw steun kunnen we nog veel meer van deze mooie initiatieven en activiteiten bij jou in de buurt te helpen.

Ja, ik wil doneren

Papageno Huis Laren
Papageno Huis Laren
ALEZ Academie
ALEZ Academie