Het Erik Scherder Huis

Helpt jongeren met ernstig hersenletsel

Help vandaag nog mee

Het Erik Scherder Huis

Help vandaag nog mee

Elk jaar krijgen ongeveer 20.000 jongeren te maken met hersenletsel, waarvan zo’n 500 jongeren zelfs ernstig. Door een ongeval, zinloos geweld, of bijvoorbeeld een infarct op jonge leeftijd zien zij hun toekomstdromen in duigen vallen. Het leven van henzelf en dat van hun familieleden verandert vaak van de ene op de andere dag voorgoed. Misschien kunnen ze hun studie niet afmaken, hun werk niet hervatten, en vaak verliezen ze vrienden omdat hun leven doorgaat.

Hun leven, en dat van hun familieleden, verandert vaak van de één op de andere dag voorgoed. Ze kunnen misschien hun studie niet afmaken, hun werk niet hervatten en vaak verliezen ze vrienden en vriendinnen omdat hun leven verder ging.

Jongeren met ernstig hersenletsel toekomstperspectief bieden

Na het herstel in een revalidatiecentrum is er vaak nog een legio aan groeimogelijkheden die onbenut blijven. Daarom hebben prof. Erik Scherder en Adriaan Theeuwes (grondlegger van het Daan Theeuwes Centrum voor Intensieve Neurorevalidatie) samen een jaarprogramma opgezet voor jongeren van 16 tot 35 jaar met ernstig hersenletsel. Een hoopvol alternatief, nieuw en wereldwijd uniek. Het programma wordt continu geoptimaliseerd door deskundigen. Met als ultieme doel: deze jongeren weer toekomstperspectief bieden. Idealiter met een betaalde baan of relevant vrijwilligerswerk. 

Fleur in gesprek met Prof. Erik Scherder.

De komst van 3 nieuwe huizen fantastisch nieuws

Het eerste Erik Scherder Huis is in juni 2023 met hulp van HandicapNL opgezet in Amsterdam. Jongvolwassenen uit heel Nederland komen hier dagelijks naartoe en werken een jaar lang met leeftijdsgenoten aan hun herstel. Inmiddels is het zo’n succes dat de ambitie is ontstaan om het ook in andere regio’s van Nederland uit te rollen. Geen overbodige luxe volgens Loet, toekomstig deelnemer van het programma. De nieuwe huizen worden geopend in Rotterdam, Zwolle en Eindhoven. Dit is fantastisch nieuws voor de groep mensen waarvan hun leven, en dat van hun familieleden, vaak van de één op de andere dag voorgoed

Help vandaag nog mee en word donateur

Het benodigde geld is nog niet bereikt, daarom zijn we nog steeds op zoek naar sponsoren en donateurs voor de drie nieuwe Erik Scherder Huizen. Help ons mee en zorg samen met ons voor de ondersteuning die niet geregeld wordt door de overheid of zorgverzekeraar. Met jouw gift steun je cruciale initiatieven voor deze jongeren zoals het Erik Scherder Huis.

Ik wil het Erik Scherder Huis helpen met een donatie >