Nalaten aan HandicapNL: gebruik de KeuzeHulp

Nalaten aan HandicapNL: gebruik de KeuzeHulp

Bent u aan het overwegen om na te laten aan HandicapNL? We helpen u graag bij het maken van de juiste keuze. De eerste (en misschien wel belangrijkste) stap is bepalen op welke manier u zou willen nalaten. Door middel van vier eenvoudige vragen in de KeuzeHulp helpen we u op weg.

<- Bekijk alle informatie over nalaten aan HandicapNL

Op welke manieren kunt u nalaten aan HandicapNL?

Voordat u de KeuzeHulp gebruikt, bent u misschien wel benieuwd op welke manieren u kunt nalaten aan HandicapNL. Er zijn drie verschillende manieren; u kunt één van de drie kiezen, of een combinatie daarvan.

  • De eerste optie is een erfstelling. Als u HandicapNL aanwijst als erfgenaam, wordt uw nalatenschap ingezet om mensen met een handicap te helpen. Natuurlijk bepaalt u zelf om welk deel van uw nalatenschap het gaat, en kunt u ook meerdere erfgenamen aanwijzen.
  • Bij een legaat wijst u een vast geldbedrag, waardepapieren of (on)roerend goed toe aan HandicapNL. U zou uw familie bijvoorbeeld als erfgenaam kunnen benoemen, waarbij u een bepaald bedrag of bezit juist toewijst aan HandicapNL.
  • Bij een Fonds op Naam wijst u uw nalatenschap toe aan een specifiek deel van ons werk. Denk bijvoorbeeld aan een bepaald project of een bepaalde activiteit bij u in de regio, waar u uw eigen naam of de naam van een dierbare aan wilt koppelen.
“Omdat HandicapNL een ANBI-status heeft, hoeven wij geen belasting te betalen over schenkingen en nalatenschappen. Iedere euro die u nalaat, komt dus ten goede aan mensen met een handicap.” – Sophie Veltkamp-Dikhoff, relatiemanager bijzondere giften

Vul binnen 1 minuut de KeuzeHulp in

Het is belangrijk dat u straks 100% tevreden bent over de manier waarop u HandicapNL in uw testament opneemt. Beantwoord vier eenvoudige vragen uit onderstaande KeuzeHulp en kom erachter welke vorm van nalaten het beste bij u past.

"*" geeft vereiste velden aan

KIES DE STELLING DIE HET MEEST VAN TOEPASSING IS:
1. In welke vorm zou je willen nalaten?*
2. Waar wil je dat jouw nalatenschap aan wordt besteed?*
3. Wat wil je nalaten?*
4. Wil je aan een specifiek doel nalaten?*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wilt u liever persoonlijk advies?

Heeft u meer behoefte aan een persoonlijk gesprek om te kijken welke vorm van nalaten het beste bij u past? Dan kunt u contact opnemen met Sophie Veltkamp-Dikhoff, relatiemanager bijzondere giften. Zij staat u graag te woord en kan samen met u bekijken hoe u uw wensen zou kunnen vastleggen. Dit kan telefonisch, bij ons op kantoor, of bij u thuis.

Sophie VeltkampSophie Veltkamp-Dikhoff
relatiemanager bijzondere giften

T: 06 – 83 499 737
E: sophie@handicap.nl

 

Waarom anderen nalaten aan HandicapNL:

Na het zien van het Knoopgala op tv wist Theo: ik ga mijn geld nalaten aan mensen met een handicap
Na het zien van het Knoopgala op tv wist Theo: ik ga mijn geld nalaten aan mensen met een handicap
Mevrouw B. laat de wereld een stukje mooier achter
Mevrouw B. laat de wereld een stukje mooier achter