“Ik heb jaren lang moeten ploeteren,
terwijl het in een paar maanden had gekund.”

 

 

“Ik heb jaren lang moeten ploeteren,
terwijl het in een paar maanden had gekund.”
Dit is Barry Hegeman, vader van twee mooie kinderen en tot 3 jaar geleden projectontwikkelaar in de bouwwereld. Jarenlang had hij rugklachten tot het eind mei 2018 helemaal misging. Barry liep een incomplete dwarslaesie op en moest hard werken aan zijn revalidatie. Het moeilijkste gedeelte kwam pas toen Barry eenmaal thuis was: “Ik moest jarenlang ploeteren voor iets wat met de juiste begeleiding in een paar maanden had gekund.” 

 

Teken de petitie voor betere revalidatie

Een ongeluk, hersenbloeding of domme pech

Het verhaal van Barry staat helaas niet op zichzelf: jaarlijks belanden ruim 200.000 mensen in Nederland in een revalidatiecentrum. Door een ongeluk, een hersenbloeding of door domme pech. Ook jou kan het zomaar gebeuren. Ondanks keihard revalideren staat je leven volledig op zijn kop. De gevolgen voor je werk, je studie en je dierbaren zijn enorm. Hoe ga je je leven weer oppakken? Heb je nog een baan? Hoe staat het met je vriendenkring, je relatie, je kinderen? Je staat er plotseling helemaal alleen voor en er is niemand die je leert om daarmee om te gaan. 

Re>Start biedt noodzakelijke hulp

Samen met koplopers uit de revalidatie werkt HandicapNL al drie jaar op kleine schaal aan intensieve begeleiding van deze revalidanten. De ervaringen met deze projecten zijn zo hoopgevend dat ze door HandicapNL gebundeld worden in een landelijk programma: Re>Start.

Re>Start biedt noodzakelijk hulp aan – vaak jonge – mensen om te voorkomen dat ze worden veroordeeld tot een leven achter de geraniums. Samen met professionals uit de revalidatiezorg maak je een persoonlijk plan met concrete oplossingen voor jouw situatie. Deze hulp wordt helaas niet vergoed door overheid of verzekeraar.

Help jij de 200.000 revalidanten per jaar?

Daarom is er het Re>Start Fonds, dat volledig afhankelijk is van donaties. Zo zorgen we ervoor dat mensen na hun revalidatie weer een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. Steun het Re>Start programma met een maandelijkse donatie en help mensen hun leven opbouwen na het revalidatiecentrum. 

 

Linda en Johan vertellen je graag hun verhaal:

Linda (43): ‘Als je klaar bent met de fysieke revalidatie ben je er niet, dan begint het pas.’ Linda (43): ‘Als je klaar bent met de fysieke revalidatie ben je er niet, dan begint het pas.’
Zijn revalidatie zette hun gezin op pauze, maar Johan (45) drukt de playknop weer in Zijn revalidatie zette hun gezin op pauze, maar Johan (45) drukt de playknop weer in

Word donateur van Re>Start en help mensen hun leven opbouwen na revalidatie.

Word donateur van Re>Start

Of geef dit project een kickstart en je donatie stopt automatisch na 6 maanden. Word tijdelijk donateur ->