HandicapNL vindt het belangrijk zorgvuldig met jouw gegevens om te gaan. Bekijk onze privacyverklaring.

Geef mensen een eerlijke Re>Start na hun revalidatie!

Een beter leven ná revalidatie

Het zorgsysteem in Nederland is van hoge kwaliteit, maar het richt zich helaas alleen op het fysieke herstel. Maar liefst 200.000 mensen per jaar belanden in ‘een gat’ nadat ze ontslagen zijn uit het revalidatiecentrum. Ze gaan de strijd aan met een wirwar aan regels en gedoe over geld, houden zich alleen maar bezig met het uitpluizen van formulieren en staan eindeloos bij de gemeente in de wacht om de juiste hulpmiddelen, training en coaching te krijgen.

Geef voor Re>Start

Om de overgang van het revalidatiecentrum naar de échte wereld makkelijker te maken en te voorkomen dat mensen vastlopen, heeft HandicapNL een fonds opgestart: het Re>Start Fonds. Dankzij dit fonds kunnen wij revalidanten een persoonlijke coach aanbieden die hen helpt bij het herpakken van hun leven. Het Re>Start Fonds is volledig afhankelijk van donaties.

 

  • Kan ik ook direct geld overmaken?
    Ja, natuurlijk kan dat. Je kunt jouw donatie overmaken op NL71 ABNA 0491 1000 00 t.a.v. HandicapNL of je kunt doneren via onze website.
  • Wat doet HandicapNL met mijn geld?
    We organiseren en steunen projecten die mensen met een handicap een waardevol dagelijks leven bieden. Denk bijvoorbeeld aan rolstoelvaardigheidstrainingen, het vriendschapsprogramma [Buddies] of het toegankelijk maken van festivals en verenigingen. HandicapNL stopt niet voordat iedere Nederlander met een handicap een waardevol dagelijks leven kan verwachten.