HandicapNL vindt het belangrijk zorgvuldig met jouw gegevens om te gaan. Bekijk onze privacyverklaring.

Help mensen
hun leven weer opbouwen

Een beter leven ná revalidatie

Het zorgsysteem in Nederland is van hoge kwaliteit, maar richt zich helaas te vaak ‘enkel op het medisch herstel. Maar liefst 200.000 mensen per jaar belanden in ‘een gat’ nadat ze ontslagen zijn uit het revalidatiecentrum. Ze gaan de strijd aan met een wirwar aan regels en gedoe over geld, houden zich alleen maar bezig met het uitpluizen van formulieren en staan eindeloos bij de gemeente in de wacht om de juiste hulpmiddelen, training en coaching te krijgen.

Geef voor sociale revalidatie

HandicapNL werkt achter de schermen samen met koplopers uit de revalidatiesector. Zo steunen we bijvoorbeeld projecten waarbij revalidatiecoaches zijn ingezet voor effectievere begeleiding van revalidanten. De resultaten zijn hoopgevend. Daarom willen we dat er zo snel mogelijk meer zorgbudget en revalidatiecoaches beschikbaar komen voor iedereen in Nederland die begeleiding nodig heeft. Totdat het zorgsysteem verandert kunnen we alleen met behulp van donaties deze zorg financieren, en zo het leven van revalidanten alvast een stuk beter maken.

 

  • Kan ik ook direct geld overmaken?
    Ja, natuurlijk kan dat. Je kunt jouw donatie overmaken op NL71 ABNA 0491 1000 00 t.a.v. HandicapNL of je kunt doneren via onze website.
  • Wat doet HandicapNL met mijn geld?
    We organiseren en steunen projecten die mensen met een handicap een waardevol dagelijks leven bieden. Denk bijvoorbeeld aan rolstoelvaardigheidstrainingen, het vriendschapsprogramma [Buddies] of het toegankelijk maken van festivals en verenigingen. HandicapNL stopt niet voordat iedere Nederlander met een handicap een waardevol dagelijks leven kan verwachten.