“Ik heb jaren lang moeten ploeteren,
terwijl het in een paar maanden had gekund.”

Word donateur van Re>Start

 

 

“Ik heb jaren lang moeten ploeteren,
terwijl het in een paar maanden had gekund.”
Dit is Barry Hegeman, vader van twee mooie kinderen en tot 3 jaar geleden projectontwikkelaar in de bouwwereld. Jarenlang had hij rugklachten tot het eind mei 2018 helemaal mis ging. Hij liep een incomplete dwarslaesie op en moest hard werken aan zijn revalidatie. Het moeilijkste gedeelte van zijn revalidatie kwam pas toen Barry eenmaal thuis was: “Ik heb jarenlang moeten ploeteren voor iets wat met de juiste begeleiding in een paar maanden had gekund. Alles moest ik zelf uitzoeken. Het was fijn geweest als iemand mij de weg had gewezen.”

Je leven staat volledig op zijn kop

Het verhaal van Barry staat helaas niet op zichzelf: jaarlijks belanden ruim 200.000 mensen in Nederland in een revalidatiecentrum. Door een ongeluk, een hersenbloeding of door domme pech. Ook jou kan het zomaar gebeuren. Ondanks keihard revalideren staat je leven volledig op zijn kop. De gevolgen voor werk, studie, gezin en vriendschappen zijn enorm. Hoe ga je je leven weer oppakken? Heb je nog een baan? Hoe staat het met je vriendenkring, je relatie, je kinderen? Je bent afhankelijk van anderen en je leven staat volledig op z’n kop. En niemand die je leert om daarmee om te gaan. 

Re>Start biedt de noodzakelijke hulp

Samen met koplopers uit de revalidatie werkte HandicapNL al drie jaar op kleine schaal aan intensieve begeleiding van deze revalidanten. De ervaringen met deze projecten zijn zo hoopgevend dat ze door HandicapNL gebundeld worden in een landelijk programma: Re>Start.

Re>Start biedt noodzakelijk hulp aan – vaak jongen – mensen om te voorkomen dat ze worden veroordeeld tot een leven achter de geraniums. Samen met professionals uit de revalidatiezorg maak je een persoonlijk plan met concrete oplossingen voor jouw situatie. Re>Start biedt noodzakelijke hulp die niet wordt vergoed door overheid of verzekeraar. Daarom is er het Re>Start Fonds, dat volledig afhankelijk is van donaties. Zo zorgen we ervoor dat mensen na hun revalidatie weer een zo normaal mogelijk leven kunnen leiden. 

Steun het Re>Start programma met een maandelijkse donatie en help mensen hun leven opbouwen na het revalidatiecentrum. 

 

Linda en Johan vertellen je graag hun verhaal:

Linda (43): ‘Als je klaar bent met de fysieke revalidatie ben je er niet, dan begint het pas.’ Linda (43): ‘Als je klaar bent met de fysieke revalidatie ben je er niet, dan begint het pas.’
Zijn revalidatie zette hun gezin op pauze, maar Johan (45) drukt de playknop weer in Zijn revalidatie zette hun gezin op pauze, maar Johan (45) drukt de playknop weer in

Wist je dat...

213.983

mensen per jaar een revalidatiecentrum verlaten?

250

mensen per jaar momenteel gebruik kunnen maken van een op maat gemaakt programma na het revalidatiecentrum?

99%

procent per jaar momenteel dus GEEN hulp krijgt bij het heropbouwen van hun leven na het revalidatiecentrum?

Word donateur van Re>Start en help mensen hun leven opbouwen na revalidatie.

Word donateur van Re>Start

Of geef dit project een kickstart en je donatie stopt automatisch na 6 maanden. Word tijdelijk donateur ->

 

  • Word Re>Start Supporter
  • Selecteer jouw bijdrage per maand
  • Hidden

  • Hidden

Of geef dit project een kickstart en je donatie stopt automatisch na 6 maanden.

HandicapNL vindt het belangrijk zorgvuldig met jouw gegevens om te gaan. Bekijk onze privacyverklaring.